Alex Concellon Marimon (18) studeert Digital Arts and Entertainment aan Howest in Kortrijk. De jonge Spanjaard wil graag een eigen bedrijf starten waarmee hij games kan ontwikkelen.

“Ik ben enorm veel bezig met games. Ik game zelf, maar zoek ook vaak dingen op over hoe games gemaakt worden en wat er allemaal moet gebeuren om tot een afgewerkt product te komen. Ik ben ook een grote film- en muziekliefhebber en speel ook gitaar. Door die verschillende interesses kwam ik te weten dat er in België een goede opleiding voor games bestaat, Digital Arts and Entertainment. Ik zag een Belgisch avontuur dan ook meteen zitten. Ik hoop hier de komende drie jaar zoveel mogelijk bij te leren, maar ik wil vooral ook genieten van mijn tijd. Gelukkig zijn de mensen hier zeer vriendelijk en heb ik al enkele vrienden gemaakt. Op ons kennismakingsmoment leerde ik zo bijvoorbeeld Stefano kennen. We studeren hetzelfde, maar door het grote aantal inschrijvingen zitten we niet in dezelfde klas. Toch horen we elkaar nog regelmatig. Zo ga ik één keer per week voetballen, samen met Stefano, en ook daar heb ik al heel wat leuke mensen leren kennen.  Ik probeer ondertussen ook wat Nederlands te leren, maar voorlopig begrijp ik nog niet zo veel van jullie taal.

Na mijn studies is het de bedoeling om aan de slag te gaan met games. Ik zou misschien graag starten bij een bekend bedrijf zoals bijvoorbeeld Ubisoft, maar mijn grote doel is om uiteindelijk mijn eigen bedrijf te hebben. Dan wil ik mij vooral focussen op single player games, waarbij je dus alleen speelt en niet online met anderen. Het is ongelofelijk hoeveel tijd en moeite er kruipt in het creëren van zo’n spel en ik zou het dan ook fantastisch vinden als ik er later zelf zou kunnen ontwikkelen.”