Lana Capin wil graag zangeres worden. ©Tristan Vandevelde

Zangeres Lana Capin: ‘Ooit wil ik op tournée in de Verenigde Staten’

Lana Capin is afkomstig van Bosnië- en Herzegovina, maar studeert in Novi Sad in Servië. Daar volgt ze de richting Communicatie. Naast haar studies houdt ze zich vooral bezig met zingen. Een toekomst als artiest klinkt dan ook als muziek in de oren.

“Ik verhuisde nog maar net naar Novi Sad. Het is een hele mooie en studentikoze stad. Er zijn verschillende toffe bars waar ik samen met medestudenten of mijn vrienden rondhang. Maar dit is tijdelijk, ik wil eerst mijn studies hier afmaken en dan verder kijken in de toekomst. Mijn grote passie is namelijk zingen. Samen met mijn vriend trek ik van bar naar bar om daar kleine optredens te geven. Hij met zijn gitaar, ik met mijn stem.

Het is een haast onmogelijke droom, maar mijn mama heeft mij altijd gezegd dat dromen mag. Ik hoop om ooit bekend te worden met mijn eigen muziek. Dat zou echt fantastisch zijn. Ik zie mezelf al op grote podiums voor duizend man op tournée in de Verenigde Staten. Je kon eerder zingen, dan je kon wandelen, zegt mijn mama soms. Zelf denk ik dat die uitspraak een beetje overdreven is. Maar toen ik vijf was zong ik al steevast liedjes mee in de douche, dat doe ik vandaag trouwens nog steeds.

Het zijn eigenlijk heel spannende weken voor mij omdat ik binnenkort mijn eerste plaat uitbreng. Ik kan nog niet verklappen wanneer, maar houd zeker mijn socials in de gaten. Mensen reageren altijd heel positief op optredens, maar een releaseplaat is toch iets anders. Ik ben heel benieuwd en kijk er echt naar uit. Nog wat finetunen en dan hoop ik hem te kunnen droppen tegen eind november, nu heb ik de datum toch al een klein beetje verklapt.”