In het Nederlandse Den Bosch heeft Zizou Bergs zich op de Libema Open geplaatst voor de 1/8ste finales. Hij versloeg er thuisspeler Tim van Rijthoven in twee sets met 6-4 en 6-3. Elise Mertens, de Belgische nummer één bij de vrouwen, kon haar partij niet winnend afsluiten. Meervoudig Grand Slam-winnares en voormalig nummer 1 van de wereld, Naomi Osaka bleek te sterk.

Na de hevige regen van gisteren kon Zizou Bergs vandaag zijn partij tegen de Nederlander Tim van Rijthoven hervatten. Onze landgenoot had gisteren de eerste set al naar zich toe getrokken en wou dat kunstje vandaag nog eens overdoen.

Maar uiteindelijk was het van Rijthoven die als eerste uit de startblokken vloog en meteen door de opslag van Bergs ging. Bergs liet het niet aan zijn hart komen en brak meteen terug. En twee games later deed hij het nog eens, mede dankzij de steun van enkele fanatieke Belgische fans.

“Het is altijd leuk als fans je naam scanderen. Ik ben alle toeschouwers en in het bijzonder de Belgische fans ontzettend dankbaar dat ze nog zijn gebleven na de laatste bui om voor mij te supporteren”, waarna hij nog eens zijn gekende ‘Waar is dat feestje?’ riep.

Elise Mertens kon zich in tegenstelling tot Bergs niet plaatsen voor de volgende ronde. De Japanse Naomi Osaka was in twee sets te sterk. Het werd 6-2 en 6-4. Mertens kwam nooit echt in haar spel en kon geen vuist maken op haar favoriete ondergrond.

De match van Alison van Uytvanck kon door de regenonderbrekingen niet meer gespeeld worden en werd verplaatst naar de volgende dag. Hetzelfde geldt voor het dubbelduel van Zizou Bergs en David Goffin.

Ontdek hier ook ons ludiek sfeerverslag:

Door Milo Syryn