Ana wil graag naar het buitenland. ©Tristan Vandevelde

Student Communicatie Ana Duric: ‘Het buitenland trekt mij enorm aan

Ana Duric studeert Communicatie aan de universiteit van Novi Sad in Servië. Ze heeft heel uiteenlopende dromen. Maar in elke toekomstdroom zit wel een raakvlak: het buitenland. Ana wil enorm graag naar het buitenland, want in Servië voelt ze zich beperkt in haar vrijheden.

“Ik zit hier in Novi Sad in mijn derde jaar communicatie. Ik ben echt van de stad en de mensen beginnen houden. Op elke tijd van het jaar kan je hier een gezellige avond beleven. Toch wil ik hier noch in Servië blijven. Ik voel dat mijn toekomst in het buitenland ligt. Daar wil ik iets in de lijn van mijn richting gaan doen. Verantwoordelijk zijn voor de PR van een groot bedrijf zoals CocaCola lijkt mij echt een toffe uitdaging. 

Met het buitenland doel ik dan op Europa. Richting Rusland wordt het er niet veel beter op dan hier. Amerika is dan weer te ver in afstand. Het moet toch nog mogelijk zijn om op feestdagen eens terug te komen naar mijn familie. Het is dankzij hen dat ik sta waar ik nu sta. 

In Servië voel ik mij beperkt in mijn vrijheden. Er zijn ook meer onzekerheden op de jobmarkt. Daarom denk ik dat ik hier mijn talent niet ten volle zal kunnen benutten. Na mijn studies blijf ik nog even hangen in Novi Sad om te kunnen sparen. Als ik dan enkele jaren ouder ben, wil ik mijn geluk gaan zoeken buiten de Servische landsgrenzen. Want ik geloof dat mijn toekomst echt wel ergens daar ligt.”