Donald Trump moest voor de rechter komen in Florida. Foto: Pixabay

In Miami, Florida, vond gisteren het proces plaats tegen de Amerikaanse ex-president Donald Trump. Hij wordt beschuldigd van het bewust achterhouden van geheime documenten na zijn vertrek uit het Witte Huis. Momenteel lopen er 37 aanklachten tegen Trump.

“Vandaag zagen we het kwaadaardigste en gruwelijkste machtsmisbruik in de geschiedenis van ons land”, speechte Trump een paar uur na de rechtszaak. Hij voert naast het proces ook volop campagne voor de presidentsverkiezingen van 2024. Dat deed hij dinsdagavond op zijn golfclub in de Amerikaanse staat New Jersey.

Valse beschuldigingen

Donald Trump spreekt over valse beschuldigingen en pleit onschuldig. Volgens hem belemmeren deze beschuldigingen zijn jacht naar het nieuwe presidentschap. De gewezen president is ook niet mals voor Joe Biden: “Hij is de meest corrupte president uit de geschiedenis van onze natie.”

Problemen met het gerecht

Het is niet de eerste keer dat Trump in aanraking komt met de rechtbank. Eerder waren er al rechtszaken tegen onder andere de bestorming van het Capitool, de pornoster Stormy Daniels en financiële fraude van de Trump organization. Benieuwd wat dit allemaal voor effect heeft op zijn presidentskandidaatschap.