In Cuba lijden de mensen onder de hevige regenval van de voorbije dagen. Foto: Pixabay

Sinds vorige week lijdt Cuba onder hevige regenval. De wateroverlast op het eiland heeft al het leven gekost van drie mensen. Ook moesten duizenden inwoners geëvacueerd worden uit hun woning.

Al bijna een week lang is het op het Caribisch eiland hevig aan het regenen. Die zware regenval heeft zware gevolgen voor de inwoners van Cuba. Vooral het oosten en centrum van het land zijn het zwaarst getroffen.

Enorme schade

De ravage in het land is enorm. Drie mensen zijn al om het leven gekomen. Een 56-jarige man werd levenloos aangetroffen naast een stuwdam, een 60-jarige man is verdronken en er is een onderzoek gestart naar de dood van een 67-jarige man. Daarnaast moesten duizenden mensen geëvacueerd worden uit hun woning. Honderden hectares gewassen zijn al vernietigd en ook wegen, bruggen en rioleringen lijden zwaar onder de hevige regenval. Over het hele land zijn er ook problemen met het openbaar vervoer. Het treinverkeer naar de hoofdstad Havana is helemaal verstoord.