Na een slechte start in de competitie en interne problemen, kunnen we toch wel stellen dat het niet bepaald goed draait bij KV Kortrijk. Met 2 op 21 en een voorlaatste plaats in het klassement, speelt er heel wat onrust binnenin de club. Een gesprek met de KVK-speler Lynnt Audoor (19), die een jaar op huurbasis overkomt van Club Brugge, geeft ons een bredere kijk op de huidige situatie van zowel de club als de speler.

Hoe gaat het met je na de toch wel lange blessure van vorig jaar?

Met mij gaat alles prima! Vorig jaar had ik inderdaad die lange blessure. Dankzij de hulp van de mensen bij Club Brugge ben ik nu uitstekend gerevalideerd. Ik wil de mensen van Blauw-zwart dan ook bedanken voor hun hulp tijdens dat proces. Op dit moment voel ik me 100% fit en goed.

We zijn nu zeven competitiewedstrijden ver, hoe voel je je binnen je nieuwe club?

“Ik voel me goed, ik heb een warm ontvangst gehad. Ik kan je zeggen dat het een heel leuke groep is. Ik kom met iedereen goed overeen en het gevoel dat ik hier krijg is positief.

Zijn er grote verschillen tussen KV Kortrijk en Club Brugge?

Ja, er zijn wel grote verschillen, maar dat is normaal. Op Brugge heb je onder meer het Basecamp, dus de infrastructuur is wel beter. Trainingen van Brugge zijn ook van een hoger niveau, maar op Kortrijk mag ik zeker niet klagen. Ik voel me hier prima in men vel zoals ik eerder al aangaf.”

Nu het minder draait bij Kortrijk, heerst er enige spijt van je overstap?

Neen, ik heb totaal geen spijt. Ik heb al heel wat minuten gemaakt en hopelijk komen er daar nog vele bij. Dat is toch wel iets belangrijk voor mij, het was dan ook één van de redenen voor mijn overstap.”

Hoe was de sfeer in de kleedkamer na de domper in extremis tegen Paars-wit?

Zei je op voorhand tegen de groep dat we een punt gingen behalen tegen Anderlecht, dan hadden we daarvoor getekend. Als je het na de match bekijkt hadden we toch wel op de drie punten gehoopt, maar dat is voetbal. We moeten ons focussen op de positieve punten en ze meenemen naar de volgende match.

Zijn jullie klaar voor de cruciale match tegen Charleroi, nadat nieuwe aanwinst Cathcart er na twee weken de brui aangeeft?”

Ja, ik denk dat we er klaar voor zijn en vol voor de drie punten moeten gaan. We hebben een goede trainingsweek achter de rug. Om terug te komen op Craig. Wij waren daar niet van op de hoogte en kregen in de avond een bericht van hem. Op de club deed hij ook gewoon normaal richting ons. Dit hadden we dus totaal niet zien aankomen, maar de focus ligt op zaterdag.

Zijn de spelers op de hoogte van de eventuele overname van het Engelse Burnley?

Neen, de spelers zijn er niet van op de hoogte en zijn er niet mee bezig. Wij houden ons bezig met de resultaten op het veld.

Hoe zou je jezelf al evalueren na deze paar maanden bij De Kerels?

Ik denk toch wel positief, ik heb al redelijk veel minuten gemaakt en dat was één van de doelstellingen waarom ik naar KVK kwam. Ik denk wel dat ik aan het groeien ben. Ik doe hier ook de nodige ervaring op en dat is altijd mooi meegenomen als jonge gast.

Hoe kijk je richting aankomende wedstrijden?

Met KVK meer punten pakken en weggaan van de onderste regionen. Persoonlijk zou ik nog graag meer minuten maken en belangrijk zijn voor het team.

Na het hoopgevende gelijkspel tegen Anderlecht, wordt zaterdagavond een cruciale match gespeeld in het Stade du Pays de Charleroi. Bij winst springt de Veekaa namelijk over de ploeg uit Wallonië en ziet het er allemaal weer wat rooskleuriger uit.