Michel staat bij zijn collectie Hard Rock beertjes.

Michel uit Brugge heeft zijn eigen restaurant en houdt ervan om de wereld rond te reizen. Dertig jaar geleden bezocht hij per toeval een Hard Rock Café in Los Angeles. Sindsdien is hij een superfan. Hard Rock Café is een restaurantketen dat 143 vestigingen heeft in 36 verschillende landen. Het is vooral bekend door zijn merchandise, zoals de t-shirts en truien met het gekende logo en de naam van de stad eronder.

“In 1993 maakte ik mijn eerste grote reis naar de Verenigde Staten. We waren op wandel in L.A., toen we voor het eerst een Hard Rock café zagen. We besloten om een kijkje te nemen en ik was meteen verkocht. Daar kocht ik dan ik mijn eerste T-shirt als souvenir. Daarna zetten we onze reis verder, en in elke stad zochten we naar de restaurants. We vonden er nog in San Diego, Dallas, Orlando en New York. Ik kocht 5 shirts en zo keerde ik huiswaarts met het begin van mijn collectie.

In Atlanta ontving ik mijn meest waardevolle item: een boek waarin alle memorabilia van de keten verzameld stonden. Deze zijn niet te koop en elke zaak had er slechts niet meer dan twee liggen. Ik had het geluk er eentje te mogen ontvangen als grote fan. Tot op heden zit dit boek nog steeds in de originele verpakking.

Ondertussen bestaat mijn collectie al uit 82 shirts, maar ook beertjes, zippo’s en nog een heleboel andere attributen. Deze komen vooral uit Europa, maar dus ook uit de VS, Rio de Janeiro, Dubai en Thailand. Alle items liggen in een apart kamertje thuis. Ik ga dagelijks werken met de Hard Rock shirts, maar dit zijn enkel de dubbele. De originele kleren draag ik nooit. 

Jammer genoeg is de keten enkele jaren geleden overgenomen en sindsdien is het merkbaar dat de sfeer achteruitgaat. De nieuwe eigenaars richten zich vooral op het commerciële, wat zeer jammer is voor de fans. Desondanks plan ik voorlopig niet om te stoppen met verzamelen, aangezien de emotionele waarde voor mij nog veel te groot is. In de toekomst hoop ik om veel  meer zaken te bezoeken, zodat ik mijn collectie kan blijven uitbreiden. Bovenaan mijn lijstje staan Australië en Japan, waar ik nog enkele shirts en verschillende attributen van moet hebben.”