In Scherpenheuvel is vanmiddag de 92e editie van de Baloise Belgium Tour van start gegaan. Onder een stralende zon trok het peloton zich om 13.20u op gang voor een heuvelachtige rit van 165 kilometer. Iets na 17.00u weten we wie als eerste de nieuwe leiderstrui mag aantrekken.

Met een parcours dat de drie gewesten doorkruist en een aankomst onder het Atomium in Brussel is de Baloise Belgium Tour dit jaar Belgischer dan ooit. Het deelnemersveld oogt in elk geval indrukwekkend. Alleskunner Mathieu van der Poel start als topfavoriet, maar ook andere grote namen als Jasper Philipsen, Fabio Jakobsen, Caleb Ewan, Alexander Kristoff én Thibau Nys tekenen present.

De eerste etappe start en finisht in Scherpenheuvel. In en rond de bekende bedevaartsplaats ligt meteen een lastig parcours op de renners te wachten, met onderweg niet minder dan twaalf klimmetjes. De rit lijkt een kolfje naar de hand van de punchers, zoals Van der Poel en Nys. Als het toch tot een sprint zou komen, zullen de ogen dan weer vooral gericht zijn op Philipsen, Jakobsen, Ewan en Gerben Thijssen.

De komende dagen staan nog de traditionele sprintrit naar Knokke-Heist en een tijdrit in Beveren op het programma. Zaterdag verhuist het peloton dan naar de Ardennen voor de koninginnenrit met start en aankomst in Durbuy. Op de slotdag zijn de sprinters nog eens aan zet in de schaduw van het Atomium in Brussel. Dan weten we ook wie Mauro Schmid opvolgt als winnaar van het eindklassement.