Demesmaeker krijgt een 30-jarige celstraf plus vijf jaar terbeschikkingstelling van de rechtbank in Gent. In 2020 vermoordde hij zijn toenmalige vriendin Ilse Uyttersprot, ex-burgemeester van Aalst. Hij sloeg haar met zes hamerslagen op het hoofd. De familie van Uyttersprot spreekt van gerechtigheid en is opgelucht na de uitspraak.

Demesmaeker krijgt een 30-jarige celstraf plus vijf jaar terbeschikkingstelling van de rechtbank in Gent. In 2020 vermoordde hij zijn toenmalige vriendin Ilse Uyttersprot, ex-burgemeester van Aalst. Hij sloeg haar met zes hamerslagen op het hoofd. De familie van Uyttersprot spreekt van gerechtigheid en is opgelucht na de uitspraak.

Psychopaat

In de rechtbank toonde Demesmaeker geen spijt ook waarom hij Uyterrsprot vermoordde bleef onbeantwoord. De voorzitter sprak met weinig genade tegenover de beschuldigde zijn vonnis uit. “In relaties was hij ontrouw en zelfs agressief. Hij maakte zich meermaals schuldig aan partnergeweld. In relaties is hij nog steeds potentieel gevaarlijk.”

Gerechtigheid

Voor de familie van Uyttersprot is dit een enorme opluchting. Zij zaten met veel verdriet, maar deze uitspraak versterkt het beeld van Uyttersprot. “We hebben zware weken achter de rug, zware dingen gezien, dingen gehoord, maar waar we ons aan moeten optrekken, is dat we door de vele getuigenissen een heel mooi beeld van onze mama hebben”, vertelt zoon Janik.