KV Kortrijk begint vroeg aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Foto: Aaron Hoste

KV Kortrijk trainde maandagvoormiddag een eerste keer onder leiding van interim coaches Joseph Akpala en Jimmy Hempte. De Kerels starten zo hun voorbereiding op het nieuwe seizoen zonder hoofdtrainer. KVK zou met de Amerikaanse Kaminski Group wel zo goed als zeker een nieuwe eigenaar krijgen.

13/06/2023

Alleen maar lachende gezichten op de eerste training van KV Kortrijk. De Kerels hebben nochtans enkele woelige maanden achter de rug. Eind april besloten voorzitter Ronny Verhelst en CEO Matthias Leterme de club te verlaten omdat ze het niet eens waren met de werkwijze van eigenaar Vincent Tan. De Maleisiër wil de club verkopen maar heeft al meerdere malen een bod van verschillende buitenlandse investeerders afgewezen. Ook coach Bernd Storck gaat niet verder met de club die hij maar net van de degradatie kon redden. Assistent-trainers Jimmy Hempte en Joseph Akpala nemen over tot er een vervanger is gevonden. Die laatste wil vooral dat de spelers zich niet al te veel zorgen maken over de huidige situatie: “Ik geloof dat de club alles voor hen doet en binnenkort positief nieuws brengt. Ik heb nog een contract, maar ik weet ook dat er een nieuwe hoofdcoach zal worden aangesteld. Zelf wil ik nu nog niet per se T1 zijn, maar ooit wel. We zien wel hoe het loopt.”

Magere kern

Tijdens de eerste training stonden er amper 14 Kerels op het halve oefenveld. David Henen, Faïz Selemani en Nayel Mehssatou hebben nog interlandverplichtingen en zouden pas in de loop van volgende week aansluiting maken met de groep. Ook Abdelkahar Kadri, die bij veel clubs op het verlanglijstje staat, was er (nog) niet bij. Die andere sterkhouder, Tsuyoshi Watanabe, werd vorige week verkocht aan AA Gent. Daarnaast lichtte het Servische FK Cukaricki de aankoopoptie van zowel Muhammed Badamosi als Sambou Sissoko. De wel aanwezige spelers proberen zich ondertussen zo goed mogelijk voor te bereiden op de start van het nieuwe seizoen.

Spits Felipe Avenatti was een van de 14 aanwezige spelers.  Foto: Aaron Hoste

Zolang er geen nieuwe eigenaar is en er geen nieuwe hoofdcoach wordt aangesteld, lijkt het ook zeer onwaarschijnlijk dat KV Kortrijk inkomende transfers zal doen. Toch kan de club enkele versterkingen gebruiken als het zich ook dit seizoen wil verzekeren van het behoud in eerste klasse. De gesprekken tussen huidig eigenaar Vincent Tan en de Amerikaanse Kaminski Group van vastgoedondernemer Maciek Kaminski zouden wel afgerond zijn. KV Kortrijk valt zo als zesde Belgische profclub in handen van Amerikaanse eigenaars.