Na de provincies Antwerpen en Limburg, kondigt het Agentschap voor Natuur en Bos code oranje aan in alle Vlaamse provincies. Dat betekent dat er een groter risico is op brandgevaar in natuurgebieden.

Code oranje is van kracht in alle natuurgebieden over heel Vlaanderen, dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos via Twitter. Door de hoge temperaturen en het droge weer is het gevaar op brand groot in bossen en parken. Eerst gold de waarschuwing enkel in de provincies Antwerpen en Limburg, maar nu lopen ook West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant risico op brandgevaar.

Het Agentschap roept op om extra voorzichtig te zijn in natuur- en bosgebieden. Zo is het verboden om vuur te maken. Ook raadt het af om er niet te roken en geen zwerfvuil achter te laten. Ook de brandweer neemt extra maatregelen.