Sfeerbeeld Primavera Sound 2024. ©Linde Demurie

De festivalzomer komt eraan en dat betekent dat ook grote artiesten naar het kleine België komen. Anne-Marie speelt op zowel Suikerrock als de Lokerse Feesten, Froukje treedt driemaal op (Rock Werchter, Suikerrock en de Lokerse Feesten) en de Nederlandse sensatie Joost Klein komt naar Suikerrock en de Lokerse Feesten. Ook heel wat intercontinentale artiesten als Avril Lavigne, Lenny Kravitz en Nicki Minaj tekenen present.

Op Rock Werchter is er voor alle muziekliefhebbers wel iets: van Avril Lavigne en Lenny Kravitz tot Froukje en Dua Lipa. De grootste buitenlandse namen komen niet uit de VS, maar wel uit Europa. Eurosong-sensatie Måneskin treedt voor de zevende keer op in België. Ook Britse artiesten ontbreken niet. Zo komen Tom Odell, Yungblud, James Arthur, The Kooks en veel meer grote namen.

In Kiewit zullen in augustus heel wat buitenlandse artiesten te zien en horen zijn. Onze noorderburen Goldband en Merol komen een feestje bouwen op de mainstage, terwijl Brits toptalent Raye zondag op de Marquee speelt. Heel wat andere Britse artiesten vervolledigen de lineup: Fred Again…, Jorja Smith, Sam Smith, Stormzy etc. 

Hieronder vind je een tabel met de grootste namen op de grootste Belgische festivals.

Rock Werchter (4-7 juli)Avril Lavigne
Dua Lipa
Foo Fighters
Froukje
Greta Van Fleet
Idles
James Arthur
Lenny Kravitz
Måneskin
The Kooks
Tom Odell
Yungblud
Zara Larsson
Les Ardentes (11-14 juli)Central Cee
Doja Cat
Nicki Minaj
Offset
Cactusfestival (12-14 juli)De Jeugd Van Tegenwoordig
The War On Drugs
Suikerrock (2-4 augustus)Anne-Marie
Faithless
Froukje
Gers Pardoel
Joost
Suzan & Freek
Lokerse Feesten (2-11 augustus)Anne-Marie
Froukje
Joost
Phoenix
Pixies
Pukkelpop (15-18 augustus)Fred Again…
Goldband
Jorja Smith
Merol
Queens Of The Stone Age
Raye
Sam Smith
Stormzy