Staat de zomer al vol gepland of heb je nog een plekje in je agenda om wat cultuur op te snuiven? Deze zomer is het weer zover: de triënnale in Brugge. Het kunstenfestival is een bezoekje waard, want het vindt maar om de 3 jaar plaats.

Het thema dit jaar is ‘Spaces of Possibility’. Welke plaatsen worden te weinig of niet gebruikt? Hoe kunnen we het maximale halen uit het centrum van de stad en waar kan er kunst komen op plaatsen die anders verwaarloosd worden? Je kan het allemaal ontdekken in een wandeling door Brugge.

Het festival startte in april en is in volle gang. Veel van de kunstwerken passeer je wellicht zelfs zonder het zelf te beseffen, al moet je soms een ‘ommetoertje’ nemen en een niet voor de hand liggende weg kiezen.

Twaalf nationale en internationale artiesten komen samen om binnen dit thema, maar toch in hun eigen kunststijl, een kunstwerk te ontwerpen. Ze tonen de bezoekers wat kunst kan zijn en waar het tentoongesteld kan worden.

Wil je eens een kijkje nemen? Het cultuurfestival loopt nog tot 1 september.

Bekijk de website voor meer info: Triënnale Brugge