De wedstijd tussen Manchester City en Tottenham beloofde een spektakelmatch te worden. Onder meer door Jérémy Doku die ondertussen al een vaste waarde is in de ploeg van Pep Guardiola. Voor de Spurs was het een belangrijke match, want na een uitstekende start van het seizoen verloren ze hun laatste drie wedstijden.

Flitsende start

Manchester City voerde de druk meteen op. De eerste doelpoging was voor Doku, maar was het Heung-min Son die na acht minuten al twee keer scoorde. De eerste goal was een counter van de Spurs, een knap doelpunt dat Tottenham op voorsprong bracht. Helaas scoorde Son kort erna een owngoal. Op een vrije trap van Julián Álvarez botste de bal ongelukkig op zijn bovenbeen.

Dominante thuisploeg

Na twaalf minuten kreeg Haaland een grote kans om City op voorsprong te brengen, maar de Noor legde de bal naast het doel. Een gemiste kans voor Manchester City. Een kwartier later trapte Doku, na een schitterende actie, de bal op het doelhout. Vlak daarna was het wel raak, door een vlotte combinatie in de zestien kon Foden de bal van dichtbij binnen werken. De verdiende voorsprong voor de Cityzens. Enkele minuten later trapte Álvarez de bal op de paal.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was. Na een verkeerde inspeelpas van Vicario kreeg Bernardo Sliva de ruimte om uit te halen, maar met een knappe redding zette de doelman zijn fout recht.

Verrassende wending

Na een saaie twintig minuten en de wissel van Doku, was er plots weer een vonk in de wedstrijd. Lo Celso zorgde met een knap schot voor de aansluitingstreffer. Dat gaf de Spurs energie, ze namen de bovenhand. Pep Guardiola voelde dat hij moest ingrijpen en wisselde Foden voor Lewis. Hij zorgde meteen voor gevaar, met een goede loopactie en een mooie pas kreeg Rodri de kans op 3-2, maar hij miste. Even later was het wel prijs. Haaland legde de bal opzij voor Grealish en die legde de bal netjes binnen.

Tottenham gaf de moed niet op en knokte zich weer in de wedstrijd. In de 91e minuut schilderde Brennan Johnson de bal op het hoofd van Kulusevski en hij kopte de bal binnen. De gemoederen liepen hoog op nadat Haaland een geweldige bal richting Grealish verstuurde, maar de scheidsrechter voor een overtreding op Haaland floot. City deed er nog alles aan om de drie punten alsnog thuis te houden. Maar het mocht niet zijn, de spektakelmatch eindigde op 3-3.