Tarik Kadic (19) is een Bosnische student met grote dromen: “Ik wil later mijn eigen laboratorium hebben.”

Tarik Kadic is een vrolijke Bosniër met Duitse roots. Die roots doen hem inzien wat hij zeker niet wil.

“Ik ben een jonge, vrolijke gast die schippert tussen Sarajevo en Bochum, een stad in West-Duitsland. Ik ben geboren in Sarajevo en hier heb ik ook mijn familie, maar mijn oom en tante zijn naar Duitsland getrokken. Ik had een zeer goede band met hen, dus soms ga ik voor enkele maanden naar daar. Ik heb er zelfs een tijdje gestudeerd. Het verschil tussen Bosnië en Duitsland is heel groot. Ik noem Duitsland een mislukte samenleving. Werken, werken, werken, mensen doen er niets anders. Hier is alles veel gezapiger, wat me veel beter ligt.

Ik ben student Chemie aan de Universiteit van Sarajevo. Vrij serieuze studies, maar dat betekent niet dat ik niet geniet van het leven. Bijna elke avond ben ik te vinden in de uitgaansbuurt van Sarajevo. Af en toe probeer ik ook eens op reis te gaan met vrienden. Daarnaast ben ik ook skileraar. Ik heb jaren zelf geskied, maar ik was niet goed genoeg en de sport is te duur om dan competitief te blijven doen. Dus heb ik de switch gemaakt naar skileraar, zo wil ik de jeugd helpen hun dromen waar te maken, wat mij helaas niet gelukt is.

Naast het skiën, ben ik ook grote fan van voetbal. Hier is mijn favoriete club FK Željezničar Sarajevo, een club die in tijden van Joegoslavië Europees z’n mannetje kon staan, maar nu nationaal slechts middenmoot is. In Duitsland ben ik niet voor Bochum, maar voor de beste club ter wereld: Borussia Dortmund. (lacht)

Tussen alle plezier door moet ik natuurlijk wel blijven werken voor school, want later zou ik zeer graag mijn eigen laboratorium willen openen om nieuwe producten te maken.”