Servische student Katarina Zoric: “Ik wil in de media opkomen voor minderheden.”

Katarina Zodic is een 20-jarige Servische die studeert in Novi Sad, een stad in het noorden van Servië.

“Ik studeer momenteel aan de Universiteit van Novi Sad, met als hoofdvak journalistiek. Daarna zou ik graag een masteropleiding willen volgen in Belgrado of misschien zelfs ergens in het buitenland als dat mogelijk is. Mocht ik een kans krijgen op beter onderwijs dan hier in Servië, dan zou ik die met beide handen grijpen! Het lijkt me ook de ervaring van je leven om ergens te wonen en te studeren waar de cultuur compleet anders is. Die verdere opleiding zou natuurlijk ook in het kader zijn van journalistiek of communicatie en PR en daar heb ik twee grote redenen voor.

Ik was een hele tijd aan het twijfelen tussen een studie Journalistiek of Maatschappelijk Werk. Ik schrijf al jaren supergraag, het is een echte hobby. Het begon in de lagere school, toen we meerdere keren per jaar korte verhalen moesten schrijven. Dat was iets waar ik altijd goed in was, dus begon ik op de middelbare school ook te schrijven voor de schoolkrant. Daarnaast schreef ik ook altijd gedichten en dat doe ik nog steeds. Die schrijfmicrobe was dan ook de doorslaggevende factor om Journalistiek te studeren.

Maatschappelijk Werk sprak me ook aan omdat ik mensen wil helpen. Ik wil in de toekomst werken met media die de belangen van minderheden vertegenwoordigen, omdat ik echt gepassioneerd ben door mensenrechten en het presenteren van gemarginaliseerde groepen in de media. Ik hoop dat ik later iets voor de mensen kan betekenen als ik ze op de juiste manier in de media kan vertegenwoordigen.