© Jonas Debrouwere

De kermis in Deerlijk opent weer zijn deuren. Dit weekend start met de Centrumkermis de eerste van 4 weekends kermis in de gemeente.

De kermismaand wordt zoals elk jaar afgetrapt met de kermis in Deerlijk centrum. Een week later is die te vinden in de Statiewijk, gevolgd door een weekend Belgiek Koerse. Op het laatste weekend strijkt de hele boel neer aan de Molenhoek.

Dit jaar beginnen de Deerlijknaren de feestmaand met het uitdelen van koekebrood aan alle senioren. Daarna zijn de draaimolen, ballenkraam, lunapark en de botsauto’s vier weekends lang geopend. Doorheen de weekends worden er concerten gehouden op verscheidene podia in de gemeente. Onder hen treden ook Willy Sommers en lokaal talent Jérémie Vrielynck op, die u misschien nog kent als hoofdrolspeler in de ketnetmusical Kadanza!. Speelplein Kerekewere! voorziet heel het weekend van animatie voor de kinderen.

De Koersen

De laatste twee weekends hebben iets extra in petto. Niet zozeer de kermis zelf maakt het dan zo speciaal, maar wel de paardenkoersen die er elk jaar plaatsvinden. Al meer dan 50 jaar zijn beide koersen een vaste waarde, de Molenhoekkoers is daarnaast ook al sinds jaar en dag de afsluit van het hele feestgebeuren in Deerlijk.

Naast de kermis en koersen is dit jaar een extra in beide wijken. Bij beiden zijn er in hun feestweekend verkiezingen voor een nieuwe wijkburgemeester. Op de Statiewijk stelt wijkburgemeester Willy Cattebeke zichzelf na 4 keer opeenvolgende zeges geen kandidaat meer om zichzelf op te volgen. Na 32 jaar moeten ze daar dus op zoek naar een andere wijkburgemeester.