Hitte en studeren is niet de beste combinatie voor studenten. Daarom hebben Teleblok en Kortrijk Studentenstad de handen in elkaar geslagen om de studenten koele en stille blokpunten aan te bieden. Een van die locaties is het vlasmuseum Texture in Kortrijk.

Het is weer juni en dat betekent maar één ding: examens. Studenten zitten met hun neuzen in de boeken en dat met een stralende zon op de achtergrond. Die combinatie zorgt ervoor dat studenten het soms moeilijker vinden om zich te concentreren. Daarom kunnen zij tijdens de examenperiode koelere oorden opzoeken bij het museum Texture in Kortrijk. 

Volgens Linda Roosens van Texture is het een leuke manier om meer jongeren over de vloer te krijgen. “Met dit initiatief geven we de studenten een mooie en stille ruimte. Tegelijkertijd is het voor ons ook de ideale kans om de studenten kennis te laten maken met het museum.”

Hitte- en studentproof

De studenten hebben zo hun verschillende redenen om te studeren in het gebouw van Texture. “De airco is een groot pluspunt. Tegenover mijn verschrikkelijk warm kot is het hier wel aangenaam om in een koele ruimte te kunnen blokken”, vertelt student Industrieel Ontwerpen Thibo Tytgat. Ook zijn medestudente Pauline Huyghe raadt de studieplek aan: “Koffie en thee zijn gratis en de leuke activiteiten in de pauze zijn ook mooi meegenomen.”

Elke dag organiseert Texture om 15u ook een vrijblijvend moment met verschillende activiteiten. Zo kunnen de studenten bijvoorbeeld kantklossen, met honden gaan wandelen en puzzels leggen als ontspanning. Het lijkt een succesverhaal, maar volgend jaar zal er toch voor een keer geen blokruimte komen. “In 2024 is er de Triënnale in Kortrijk waardoor de zaal helaas volzet is. Dus dan moeten we helaas passen”, zegt Roosens.

Lees verder onder de foto. 

Tijdens een pauze kunnen studenten samen deze puzzel afmaken. © Jenne Remue

Deze bloklocatie heeft in totaal plaats voor 35 studenten en het punt is nog elke weekdag open tot en met vrijdag 16 juni. Wie er wil studeren, moet dus snel zijn. Je kan je inschrijven via de website van Eventbrite. Hier vind je nog een overzicht van alle blokpunten in Kortrijk van dit jaar.