De derdejaarsstudenten Journalistiek trekken negen dagen lang door Servië en Bosnië en Herzegovina. Hannelore Spileers en Amy Van Parys houden jullie de hele reis op de hoogte. Dit waren dag 3, 4 en 5.

Maandag verlieten we Belgrado. Na het ontbijt werden we opgehaald in twee busjes. Met een aantal kevers als extra passagiers bereikten we na een uur en een half onze nieuwe bestemming: Novi Sad. Hier werkten we afgelopen dagen aan een project met Servische studenten rond het thema ‘mensenrechten’. Nadat we ingecheckt hadden in de hostel, was het tijd om onze nieuwe stad te verkennen. Een deel van de Servische studenten kwam ons halen en leidde ons rond. Zo bezochten we het centrum en het Fort van Petrovaradin. Onze benen konden rusten in een café waar we met de andere studenten samenkwamen. Dan was het tijd om te brainstormen over ons project met een drankje erbij.

Gisteren begon het echte werk. Elk groepje pitchte zijn idee aan de docenten. Daarna konden we aan de slag. Verschillende groepen werken rond LGBTQIA+, maar ook arbeidsrechten en seksueel misbruik kwamen aan bod. Andere studenten kozen dan weer voor een sportthema over het loonverschil tussen mannen en vrouwen. De studenten hadden de hele dag om aan hun artikel te werken.

Vandaag was de dag waarop we ons eindproduct voorstelden. Iedereen heeft de deadline gehaald. De resultaten kan je binnenkort op de Howest Newsroom terugvinden. En zo zat onze laatste dag in Novi Sad erop. Volgende stop: Srebrenica.