De festivalzomer komt stilaan op gang en binnenkort reizen we van het ene festival naar het andere. Het Cactusfestival valt, zoals altijd, op het tweede weekend van juli. De programmator van het festival, Felix Van De Loock, is er alleszins helemaal klaar voor.

Wat doe jij precies voor Cactus?

Felix: “Op dit moment ben ik productie-assistent en assistent-programmator op Cactusfestival. Daarnaast programmeer ik de bands voor het Cactus Muziekcentrum.”

Waar kijk je het meeste naar uit deze zomer?

Felix: “The War On Drugs komt naar het Cactusfestival! Het is een grote naam en die komt spelen op ons toch wel klein festival. Ik ben heel blij dat we hen hebben kunnen boeken. Ik zal zeker staan kijken op het festival.”

Welke headliner wil je zeker niet missen?

Felix: “Als ik een ander festival moet kiezen, is dat Pukkelpop want Inhaler komt en die wil ik ook zeker eens gezien hebben. Maar vooral Cactusfestival, natuurlijk (lacht). Het is echt een goeie line-up en het klink wat reclameachtig, maar je zou echt moeten komen.”

Hoe verwacht je dat de weiden zullen liggen na alle regen? Welk weer verwacht je?

Felix: “Over het weer kunnen we nog niet veel zeggen. We weten pas hoe het zal zijn twee weken voor het festival zelf. We hopen natuurlijk dat het echt zomerweer wordt!”

Welk festival is ondergewaardeerd volgens jou?

Felix: “Oh, moeilijk… Ik vind Leffinge Leuren een leuk festival dat niet veel mensen kennen. Daar komen veel minder bekende bands en kan je echt leuke ontdekkingen doen.”

Wie hoop je ooit op Cactusfestival te kunnen krijgen?

Felix: “De lijst is lang, het hangt af van de tourschema’s van bands en of ze al naar andere festivals gaan. Ik zou zo twintig namen kunnen opnoemen, maar om een voorbeeld te geven zou ik graag Moderat op het Cactusfestival krijgen. We blijven hopen en blijven gaan!”

Zin in een festival? Hier zijn alvast een paar toppertjes die je op je lijst kan zetten:

Graspop Metal Meeting (20 – 23 juni)

Zwarte outfits en zware gitaren, het is weer de tijd van het jaar om te headbangen en los te gaan op je luchtgitaar. Vier dagen luisteren naar de zwaarste bands samen met andere metal fanaten. Graspop Metal Meeting is er helemaal klaar voor om Dessel op zijn vesten te doen daveren met Alice Cooper, Bring Me The Horizon & Architects.

Pinkpop (21 – 23 juni)

Voor het volgende festival gaan we even naar onze Noorderburen, voor een niet zo klein festival. Van 21 tot 23 juni is het weer tijd voor hét festival van Nederland: Pinkpop. Måneskin, Ed Sheeran, Avril Lavigne, Hozier en nog veel wereldsterren zullen het podium beklimmen. De Rock Werchter van Nederland zal zorgen voor drie dagen vol poppy music, mooi weer en een fantastische sfeer.

Live Is Live (28 – 29 juni)

Voor het eerst duurt het Antwerps festival Live is Live drie dagen. Een festival dat er geen doekjes om wind en gaat voor wat echt telt: de muziek. 3 dagen lang staan de beste artiesten in het middelpunt en spelen ze het ‘figuurlijke dak eraf

Rock Werchter (4 – 7 juli)

En dan is het de beurt aan het festival van het jaar: Rock Werchter. Van Snowpatrol naar Dua Lipa, en grote treffer, de Foo Fighters. Opnieuw een line-up om ‘U’ tegen te zeggen. De ticketverkoop gaat snel, wat zeker logisch is als je de line-up bekijkt. Wees dus snel als je het iconische event wil meemaken.

Rock Zottegem (12 -14 juli)

Rock Zottegem gaat helemaal zot dit jaar met de komst van TOTO. Ooit al de kans gehad om ‘Africa’ live te horen? Zo niet, dan kan je op vrijdag 12 juli naar Rock Zottegem. Daarnaast kan je ook nog concerten van Joost en Brutus meenemen. Ga helemaal zot!

Cactusfestival (12 -14 juli)

Een festival in het midden van een stad, dat is het Cactusfestival. 3 dagen lokale en internationale bands op het podium met als toppunt het internationale fenomeen The War On Drugs. Ook knallers als Bazart, Patti Smith en Brittany Howard komen een feestje bouwen. Maar Cactusfestival is ook bekend voor hun sfeer, en die zal er zijn!

Dour (17- 21 juli)

Dour: het vijfdaagse festival dat alle muziekgenres door elkaar mixt en waar iedereen welkom is. De line-up variëert van hiphop naar metal, indie en house. Ice Spice, Oscar And The Wolves, Stikstof en heel wat anderen zullen van ‘s morgens tot ‘s avonds het feestje aan de gang houden.

Tomorrowland (19 – 21 & 26 – 28 juli)

Twintig jaar oud en het beste dance-festival van de planeet. Met legendes als Swedish House Mafia en Dimitri Vegas & Like Mike zal het zeker weer een top editie worden. Ook nieuw Belgisch talent Amber Broos draait voor de tweede keer op de mainstage.

Suikerrock (2 – 4 Augustus)

Het zoetste festival van het jaar gaat door van 2 tot en met 4 Augustus in Tienen. Anne-Marie op vrijdag, Oscar and the Wolf zaterdag en Clouseau op zondag. Perfecte headliners voor dit festival. Samen met Suzan & Freek, Equal Idiots, Joost en André Hazes Jr. wordt het een 10 op 10 in Tienen.

Lokerse Feesten (2 – 11 augustus)

Als je de eerste week van augustus niets de doen hebt, kan je misschien een weekje gaan feesten in Lokeren. Daar gaan de Lokerse Feesten door van 2 tot 11 augustus. Met een line-up bestaande uit Anne-Marie, Clouseau, Pommelien Thijs en Compact Disk Dummies zal het een week lang goed feesten zijn.

Pukkelpop (15 – 18 Augustus)

Van 15 tot 18 augustus verplaatsen we ons weer naar Kiewit om een weekend te genieten van Charlotte De Witte, Sam Smith en ook Britse sensatie Fred Again.

Leffinge Leuren (13 – 15 september)

En dan is het al september. Tijd voor Leffinge Leuren, het laatste festival van de zomer. Leffinge is een dorp in West-Vlaanderen waar niet veel gebeurt, tot het festival begint. Dan gaan alle remmen los.