Ook op het veld van KAA Gent kon OH Leuven geen punten pakken. Het ging pijnlijk onderuit met 4-0. Vooral Sven Kums en Malick Fofana peuzelden de Leuvenaars op met respectievelijk twee assists en een goal en een assist. Laurent Depoitre mocht een kwartier meespelen. Voor het eerst sinds 12 augustus 2022 staat hij weer op een voetbalveld.

De Buffalo’s begonnen sterk aan de wedstrijd. Na nog geen vijf minuten was het al prijs. Fofana schilderde de bal op het hoofd van Samoise na een knappe dribbel op de linkerkant. De jonge Gentenaar kopte de bal staalhard binnen. Gent stond meteen op rozen en liet in de komende minuten OHL achter de bal lopen. De bezoekers kregen geen voet aan de grond. Gent bleef kamperen rond de netten van doelman Leysen, maar die hield zijn ploeg met enkele knappe reddingen in de wedstrijd. De thuisploeg liet het zichzelf na om de wedstrijd dood te maken. Ze bleven wel de wedstrijd controleren. Op enkele zeldzame tegenprikjes na, had OHL weinig in de pap te brokken in de eerste helft. We gingen rusten met 1-0 tussenstand waar vooral Leuven blij mee was, want het kon zomaar al beslist zijn geweest.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. De defensie van de bezoekers bleef wankelen onder de hoge druk van Gent. Offensief bleven ze ondermaats. In minuut 57 lukte het dan toch voor de Gentenaars. Hong zag de ruimte voor Fofana. Hij had nog veel werk, maar bekroonde zijn goeie wedstrijd met een schitterende goal. Vanop de rand van de 16 vuurde hij een kanonskogel richting doel die via de deklat in doel stuiterde. Na de 2-0 nam Gent geen gas terug, integendeel. Tien minuten later pikte Hugo Cuypers ook zijn goaltje mee op een vrije trap van Kums. Niet veel later kon Kums zijn kunstje overdoen van aan de cornervlag. Deze keer was het Watanabe die de bal binnenkopte. Daarna mocht het thuispubliek nog één keer opveren, niet voor een goal, maar voor het inkomen van Depoitre. Voor het eerst in een jaar en vier maanden mag de 35-jarige spits zich weer voetballer noemen.

Gent komt zo tot op een punt van Anderlecht dat het zaterdagavond opneemt tegen Genk. Oud-Heverlee Leuven blijft in de kelder van het klassement met een magere één op 24.