KAA Gent en OH Leuven hadden graag gewonnen op de 19de speeldag in de Belgische competitie. Beide ploegen verloren op de vorige speeldag. De ene van Club Brugge en de andere van Cercle Brugge. KAA Gent opende al vroeg de debatten. De snelle openingstreffer zorgde ervoor dat de wedstrijd al snel in een beslissende plooi lag.

De wedstrijd opent snel en na vier minuten is het Matisse Samoise die aan de tweede paal een voorzet van Fofana kan binnenkoppen. Gent kan door die vroege voorsprong gerust voetballen. Na de goal wordt er langs beide kanten veel aangevallen, maar grote kansen zijn er niet. Na een halfuur voetballen is er opnieuw een voorzet van Fofana. Cuypers kan de bal achter zijn steunbeen niet genoeg deviëren en de bal rolt rustig tegen de verste paal waar Schrijvers de bal kan wegwerken. Voor rust kan Hong de bal van op de rechterflank voorzetten en aan de tweede paal krijgt Kandouss de bal op zijn hoofd, maar een redding van Tobe Leysen voorkomt dat de voorsprong verdubbelt.

Hoofdrol voor Fofana

Net als in de eerste helft weet Gent al snel te scoren, want na tien minuten kan Hong Fofana diep sturen en hij knalt de bal tegen de netten. Wanneer Fofana na 60 minuten foutief afgestopt wordt, krijgen de Gentenaren de kans om er 3-0 van te maken. Het is Kums die de bal voorzet en Hugo Cuypers kan de bal van dichtbij binnenkoppen. Twintig minuten voor het einde kan Malick Fofana de achterlijn halen, maar de bal verdwijnt in hoekschop. Kums staat opnieuw achter de bal en Watanabe kan de bal in doel werken. Fofana heeft zo een voet in alle vier de doelpunten van KAA Gent en is zo de onbetwistbare man van de match.

Het is al sinds eind oktober geleden dat OH Leuven nog eens kon winnen. De 4-0 zege tegen Sint-Truiden werd behaald onder interim-trainer Eddy Vanhemel. De huidige coach Oscar Garcia kon nog maar één punt pakken in acht wedstrijden. Op Boxing Day wordt de kelderkraker tussen OH Leuven en Eupen gespeeld. Een belangrijke match tussen de veertiende en de voorlaatste in de stand.