Na het puntenverlies in de competitie van vorige week tegen KV Mechelen was het belangrijk voor Club Brugge om de aansluiting met de topploegen te maken. KAA Gent wou ook in het spoor blijven van de top van klassement, Union en Anderlecht. Het werd een felbevochten wedstrijd in het Jan Breydelstadion.

Het was KAA Gent dat het best begon, na zeven minuten kwam Hugo Cuypers de blauw-zwarte zestien meter binnen. Hij werd neergetrokken door verdediger Mechele, scheidsrechter Lardot gaf geen penalty.

REACTIE THUISPLOEG

Club Brugge reageerde, Zinckernagel kreeg de kans in minuut negentien maar gleed weg. Nog geen minuut later was er een nieuwe kans, de poging van Skov Olsen werd voor de lijn gekeerd door Watanabe. In de 23ste minuut kapte Zinckernagel zich vrij in de zestien meter van Club, hij werd neergehaald door Kums. Opnieuw gaf Lardot geen penalty. Na tussenkomst van de VAR ging de bal toch op de stip. Thiago trapte de penalty vol vertrouwen in de rechterbovenhoek, 1-0 voor de thuisploeg. In minuut 42 liep diezelfde Thiago rond de uitgekomen Roef en trapte richting doel. Zijn bal werd door Kandous uit het doel geslagen, er volgde een rode kaart voor de verdediger van Gent én een penalty. Thiago ging opnieuw achter de bal staan en trapte de 2-0 binnen.

GENT GEEFT NIET OP

Doorheen de hele tweede helft zakte het tempo. Club hield met een man meer de controle over de wedstrijd maar zag Gent een paar keer tegenprikken. Tissoudali kwam in de 63ste minuut goed naar binnen, zijn trap ging rakelings naast. Tien minuten later was daar dé kans voor diezelfde Tissoudali. Na een deviatie van Cuypers komt de spits voor de goal, zijn stift werd op tijd weggewerkt. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd vergat Skov Olsen om de wedstrijd dood te maken. Het schot van de Deen vloog over.

Uiteindelijk wisten de mannen van Ronny Deila de winst over de streep te trekken. Club komt zo terug in de top zes.