Voor Dortmund-fans is het duel met Mainz een nachtmerrie. Slechts een half jaar geleden stonden ze tegenover elkaar in een beslissende wedstrijd om de titel, die eindigde in een 2-2 gelijkspel en zo werd uiteindelijk Bayern München tot kampioen gekroond. Vandaag speelden ze opnieuw tegen elkaar.

STERK DORTMUND

Dortmund begon sterk en creëerde in de openingsfase veel kansen. Zo raakte Bynoe-Gittens zelfs de onderkant van de lat. De druk bleef aanhouden, en na 29 minuten krulde Julian Brandt een vrije trap prachtig over de muur, waardoor de 1-0 op het bord stond.

Dortmund zette door, en slechts een minuut na het doelpunt raakte ook Sabitzer de lat.

EFFICIËNT MAINZ

Vlak voor de rust kreeg Mainz een kans. Richter schoot van afstand, maar Kobel duwde de bal met één hand in corner. Uit de daaropvolgende corner kon Mwene via de rebound een vrije voorzet vanaf de flank trappen en zo mocht Sepp Van Den Berg de bal in het net koppen. Ondanks Kobels reddingspoging gaf de doellijntechnologie het doelpunt aan Mainz waardoor het 1-1 stond bij de rust.

MATIGE TWEEDE HELFT

Na de rust werd Mainz sterker en verdween het tempo uit de wedstrijd. De match bloedde helemaal dood, en kansen werden zeldzaam. In de gietende regen leek Dortmund op weg om voor de vijfde keer op rij niet te winnen in de Bundesliga. Mainz probeerde nog te scoren, en in minuut 88 kregen ze de kans om alsnog te winnen, maar Burkardt kraakte zijn schot en de bal belandde in de handen van Kobel.

In de 90e minuut viel toch het doelpunt voor Borussia Dortmund, maar Reyna stond buitenspel en het feestje ging niet door.

Zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk op een 1-1 gelijkspel.