Kv Mechelen kreeg na Brugge en Union nu met Standard een derde topploeg op rij voorgeschoteld. Als Malinois de drie punten kon pakken, kon het naar boven kijken in het klassement. Bij de Rouches was het voor Carl Hoefkens misschien wel zijn laatste kans om aan te blijven als trainer.

De bezoekers kregen het meteen zwaar te verduren. Nog in het openingskwartier werd Bokadi naar de kleedkamer gestuurd met een rode kaart. Hij haalde als laatste man de doorgestoomde Basette neer. De VAR bekeek de fase wel nog eens, maar de fout werd niet gezien als ‘clear error’.

Kv Mechelen kwam na de rode kaart beter in de wedstrijd. Na slecht wegwerken van Bodart kreeg Hairemans een schietkans. Hij schoot de bal buiten bereik van de Standard-doelman op de paal.

Kv Mechelen bleef de druk aanvoeren en werden daar ook voor beloond. Na een goede actie van Basette kon hij zijn ploeg op voorsprong brengen. Net voor rust moest Hoefkens ingrijpen na een blessure bij Ngoy. Hautekiet mocht hem komen vervangen, het bleef ook 1-0 tot aan de rust.

Standard kwam goed uit de kleedkamer in de tweede helft, maar echte grote kansen konden ze niet creëren.

De thuisploeg begon rond het uur twijfelend te spelen. Kanga kreeg een grote mogelijkheid, maar zijn vizier stond niet op scherp.

Een paar minuten na de kans van Kanga was het weer prijs voor de thuisploeg. Laifis onderschepte de voorzet van Foulon maar de bal kwam zo terecht bij Mrabti. De Zweed liet die kans niet liggen en hij zette zijn ploeg op rozen.

In de extra tijd kreeg KV Mechelen nog een penalty na handspel van O’neil. Hairemans zette zich achter de bal en stuurde Bodard de verkeerde hoek uit. En zo zet Hairemans de 3-0 eindstand vast. Voor Hasi was het zijn eerst thuiszege als nieuwe coach van Mechelen.