KV Kortrijk zakte voor deze midweekmatch met nieuwe moed af naar West-Vlaamse buur Cercle Brugge, maar ook deze keer gingen de mannen van Akpala de boot in. De vereniging had geen enkele moeite met de laatste in de stand en al vroeg in de tweede helft lag de 3-0 eindscore vast. Topscorer Denkey pikte ook zijn goaltje mee en loopt zo weer iets verder uit in de stand.

Cercle Brugge wilde graag over de blauw-zwarte buren springen in het klassement om zo opnieuw de top zes binnen te dringen. Daarvoor moesten ze in deze midweekmatch wel voorbij hekkensluiter KV Kortrijk, dat het al zeven wedstrijd zonder winst moest doen.

De Kortrijkzanen moesten het doen zonder kapitein en draaischijf Abdelkahar Kadri, die geblesseerd was. Dat was er ook aan te merken, ze kwamen maar niet in de wedstrijd waardoor de Vereniging meteen gevaar creëerde. De kopbalgoal van de Colombiaan Alan Minda werd na tussenkomst van de VAR afgekeurd en keeper Tom Vandenberghe moest enkele knappe reddingen uit zijn mouwen schudden om de thuisploeg van een voorsprong te houden.

Rond minuut 40 schakelde Cercle een versnelling hoger en op slag van rust volgde de logische 1-0 van aanvoerder Thibo Somers, die een corner van Siquet binnentikte.

Groen-zwart kwam met dezelfde strijdlust als in de eerste helft terug buiten en na nog geen minuut was daar de onvermijdelijke Kévin Denkey, die de bal fantastisch bijhield tussen drie man en daarna Vandenbergh verschalkte met een pegel in de bovenhoek.

De bezoekers konden maar geen antwoord vinden op het typische powerplay van Cercle en in minuut 55 mocht Alan Minda dan toch juichen nadat Gboho hem de 3-0 op een schoteltje aanbood.

KV Kortrijk onderging ook na de 3-0 het spel en kon geen vuist maken tegen de Bruggelingen, die de match van minuut één tot negentig domineerden. KVK kon gelukkig nog rekenen op, alweer, een ijzersterke Vandenbergh, die ook in tweede helft aantal knappe reddingen in huis had.

Aan de overkant beleefde de Braziliaan Warleson een rustige avond. Hij werd gedurende 90 minuten geen enkele keer op de proef gesteld en zag zijn ploeg een makkelijke overwinning boeken.