Op de laatste speeldag van de groepsfase in de Europa League ontving Union Saint-Gilloise de Britse grootmacht Liverpool. In de heenronde wonnen the Reds met 2-0, maar nu komen beide ploegen met andere intenties het veld op. Liverpool is al zeker van groepswinst, Union moet winnen wil het nog een kans maken op de volgende ronde van de Europa League.

Liverpool verschijnt met een veredeld jeugdteam aan de aftrap en dat is er aan te merken. Union is met afstand de betere ploeg in de beginfase. Binnen de tien minuten voetballen ze drie kansjes bij elkaar, maar scoren lukt nog niet. Daarna schiet Amoura nog voorlangs en werkt Nilsson zijn kans niet goed af. Liverpool creëert niets noemenswaardig.

Kantelpunt na een halfuur.

De conclusie na een halfuur is dat Union zeker kan winnen van dit Liverpool. Zeker wanneer Amoura vanop de middellijn alleen diep wordt gestoken. Hij spurt recht op doel af en gaat in twee tijden voorbij doelman Kelleher. De VAR checkt nog even op mogelijk buitenspel, maar keurt het doelpunt goed.

Liverpool bijt wel snel terug. Bij hun eerste corner kan Quansah de bal zomaar controleren en snoeihard in doel trappen. Bij hun eerste echte kans staat het 1-1. Union is niet onder de indruk en reageert quasi meteen. Een prachtige combinatie wordt door Puertas in de korte hoek geschoten. 2-1, Union gaat met een welverdiende voorsprong de rust in.

Meer in de tweede helft

Liverpool-trainer Jürgen Klopp brengt Gravenberght en Gomez in, maar die brengen geen beterschap bij de Britten. Integendeel, na een hoge steal legt Lazare de bal af, Puertas schiet weer vanaf randje zestien binnen. De goal wordt echter afgekeurd voor discutabel handspel van Lazare. Liverpool komt met de schrik vrij en begint een paar kansen bij elkaar te voetballen, maar Union blijft gevaarlijker. Een perfecte voorzet van Amoura wordt door Nilsson naast gekopt. Tien minuten voor affluiten krijgt Liverpool hun eerste vlotte aanval, maar Nunez komt net te kort om te kunnen koppen. Bij de omschakeling gaat Amoura neer met een blessure. Het is afwachten op het verdict van de clubdokter om te weten hoe erg zijn toestand is.

Als Union naar de volgende ronde wil, moet het niet alleen winnen, maar mag Toulouse niet winnen. De laatste minuten van de wedstrijd wil Union hun winst veilig stellen en probeert het alles vast te zetten. Daar slaagt het in en zo winnen de Brusselaars verdiend met 2-1 van de leider uit de Engelse competitie. Het is hen echter niet gegund, want Toulouse heeft hun wedstijd met 1-2 gewonnen van LASK. Union eindigt op de derde plaats in hun groep en mag na de winterstop aantreden in de Conference League.