Volley Menen heeft in de 16de finales van de CEV-cup net geen stunt kunnen behalen tegen de Italiaanse topploeg Alianz Milano. Na een felbevochten vijfsetter werd het uiteindelijk 2-3 voor de Milanezen. 16-25, 20-25, 25-22, 30-28, 9-15.

“Vandaag is de voornaamste opdracht om het goed gevoel terug te krijgen voor de belangrijke matchen die eraan komen.”, vertelt Thiemen Ocket vooraf aan de match tegen Alianz Milano. Volley Menen kampt de laatste weken met een mindere vorm en na de zware nederlaag in Milaan vorige week viel er deze woensdagavond niks te verliezen. 

Ferre Reggers die onlangs zijn kwaliteiten bij de Red Dragons toonde start in de basis bij de Italianen. Milaan begint verschroeiend en Menen krijgt geen controle over hun aanvallend geweld. Dankzij een sterk aanvallende Kaziyski en twee aces van Reggers krijgt Milaan een eerste setbal. De mannen uit Menen, die hun Europese matchen in Roeselare afwerken, komen nog enkele punten dichter maar verliezen uiteindelijk toch de eerste set met zware cijfers. 16-25 

In set 2 is er niet meteen beterschap bij de West-Vlamingen, coach Depestele neemt al snel een eerste time-out. Aanvallend gaat het bij de Milaan iets minder vlot en met enkele blocks komt Menen terug tot 9-10. Maar de Milanezen krikken het niveau terug op en lopen uit tot 13-17. De foutenlast blijft groot bij Menen en ze verliezen uiteindelijk set 2 met 20-25. 

Nu de mogelijke kwalificatie weg is lijkt de druk bij de West-Vlamingen volledig weg. Halfweg set 3 komen ze op voorsprong, 11-8. Na een indrukwekkend blok van Verhamme staat het opeens 17-13 voor Menen. Het geloof in setwinst groeit bij Menen en het krijgt bij 24-21 een eerste setbal. Na een opslagmisser van Reggers pakt de thuisploeg de derde set met 25-22.

Ook in set 4 behoudt Menen zijn niveau en het gaat halfweg mee tot 12-12. Met twee geluksopslagen lopen de Italianen uit tot 14-17. Na een ace van Verhamme komt Menen terug tot 19-19. De thuisploeg knokt nu voor elk punt maar bij 23-24 is er de eerste matchbal voor de Italianen. Menen werkt vier matchballen weg en krijgt bij 28-27 een kans op de set. Na een vierde opslagmisser op een rij bij Milaan krijgt Menen een tweede kans op setwinst. Ze laten deze kans niet liggen en pakken de vierde set met 30-28. Zo komt er zowaar een beslissende vijfde set

De thuisploeg start stevig aan set 5 en loopt uit tot 4-1. Milaan schiet wakker en gaat op en over Menen, halfweg staat het 6-8. De Italianen tonen hun klasse en lopen punt per punt uit. Na twee uur en tien minuten krijgt Milaan opnieuw een matchbal. Deze keer is de eerste wel de goede. 9-15 is het verdict en zo stoten de Milanezen door naar de volgende ronde. 

Bij Volley Menen kunnen ze toch vertrouwen tanken uit hun derde en vierde set. Zaterdag wacht hen een belangrijk duel tegen Tectum Achel.