In de Penta worden deelnemers onthaald en hier start ook de loop. ©Yenthe

Op vrijdag 30 september gaat de achtste editie van de Levensloop in Kortrijk door. Starten doen deelnemers aan de Penta Hogeschool van Howest Kortrijk. Onder het moto: ‘mensen samenbrengen en kankerpatiënten een hart onder de riem steken’. Met verschillende projecten en publieke evenementen zamelt de organisatie geld in voor wetenschappelijk onderzoek tegen kanker. Ook Kortrijk heeft zo’n solidariteitsbeweging op poten gezet.

Het doel van Levensloop is om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. De organisatie zet uiteenlopende acties op poten waaraan je zowel individueel als in team kunt deelnemen. Inclusiviteit is een belangrijk thema, iedereen is welkom. Naast Stichting Tegen Kanker steunen ze ook nog andere projecten zoals Generatie Rookvrij en ZonneSlimme Scholen.

Dag lang lopen

Op 30 september wordt dus 24 uur lang vrijwillig gelopen en gewandeld met als doel geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Van fanatieke loper tot minder sportieve zielen, iedereen kan deelnemen. Het gaat niet om het resultaat, maar om de solidariteit die je uitstraalt. Inschrijven kan je doen via de website. Ook op andere manieren kan gesponsord worden. Je kunt simpelweg een storting doen, een geldinzamelingsactie op poten zetten of een kaarsenzakje kopen.

Vorig jaar bracht het evenement 35.000 euro op, toch hoopt de orginisatie het dit jaar nog beter te doen.