Edward Still op de persconferentie deze namiddag. (c) Jonas De Bosschere

De tegenslagen van KV Kortrijk blijven aanslepen. Eerst en vooral is er de 2 op 18, waardoor de club zich in de onderste regionen van het klassement bevindt. Dan zijn er nog de strubbelingen rondom de overname van Burnley die uiteindelijk zijn afgeslagen. Daarbovenop kwam nog eens het nieuws over Craig Cathcart die per direct stopt met profvoetbal. Een woelige periode dus voor de Veekaa.

Tijdens de persconferentie deze namiddag werd er vooruitgeblikt op de wedstrijd van morgen in Charleroi. Edward Still kijkt er positief tegenaan ondanks de resultaten die uitblijven dit seizoen. “Het begin van het seizoen was inderdaad niet om over naar huis te schrijven, maar ik vind dat we al enorm veel stappen gezet hebben”, verklaart hij. “Als je ons niveau vergelijkt met dat van twee maanden geleden, dan kan je alleen maar concluderen dat dat een wereld van verschil is.”

Levensbelangrijk duel

Still beseft dat het een wedstrijd op leven en dood wordt. Charleroi bengelt ook onderaan met slechts vier punten. Als Kortrijk kan winnen dan springen ze over de Zebra’s en kunnen ze beginnen bouwen aan hun lange weg uit de kelder van het klassement. “Charleroi is niet te onderschatten, ze zetten een goede prestatie neer tegen Club Brugge. Al vind ik wel dat Club niet hun vooropgestelde niveau haalde. Wij kunnen aan de andere kant veel hoop putten uit de wedstrijd tegen Anderlecht. Het resultaat was jammer, maar de inzet van de spelers was uitstekend. Ik geloof dat we met hetzelfde plan de drie punten kunnen halen in Charleroi.” Verder zei Still dat hij de hoge druk van de afgelopen matchen ook tegen Charleroi wil behouden.

Afgesprongen overname

Naast de tegenvallende uitslagen kwam er nog slecht nieuws binnen voor KVK. De langdurige gesprekken met Burnley over een eventuele overname werden opgeschort. Edward Still was kordaat over dat onderwerp. “Ik praat daar niet over met de spelers en zeker niet met de pers. Dit is de verantwoordelijkheid van het bestuur. Ik neem wel aan dat daar tussen de spelers onderling over gediscussieerd wordt, maar ik hou het liever bij het sportieve.”

Craig Cathcart

Eerder deze week werd er nog maar eens een bom gedropt. Nieuwe aanwinst Craig Cathcart kondigde aan dat hij per direct wil stoppen met profvoetbal. De 34-jarige Noord-Ierse international werd in de zomermercato naar Kortrijk gehaald om het behoud in 1A te verzekeren voor de ploeg. “Het nieuws over Craig was ook voor mij choquerend. Voordat hij naar België kwam had ik nog een gesprek van twee uur met hem en hij was laaiend enthousiast over ons project. Wat de doorslag gaf voor zijn beslissing weet ik ook niet, maar waarschijnlijk speelde zijn blessure daar een grote rol in. Hij was net terug fit en merkte dat hij niet meer het niveau haalde van voordien. Zijn privéleven had ook een grote invloed op zijn keuze denk ik. Hij heeft een gezin met drie kindjes, dus dan begrijp ik dat je als 34-jarige meer tijd met hen wil doorbrengen in plaats van nog meer blessures te riskeren.”

Voor Kortrijk mag de miserie stilaan wel gaan ophouden. Zaterdagmiddag is er dus een nieuwe kans om een eerste overwinning te boeken.