Op 30 september gaat het olympische kwalificatietoernooi voor de Red Dragons van start. Het bijzondere aan deze kwalificatie is de timing. Het nationale volleybalseizoen in België begint namelijk al halfweg oktober, waardoor de voorbereiding op het seizoen verstoord wordt. Verschillende clubs missen dus één of meerdere spelers tijdens een deel van de voorbereiding. “Het wordt een uitdagend seizoen, zegt Roeselare-speler Mathijs Verhanneman.

Verhanneman, speler van Knack Roeselare (vorig jaar kampioen), heeft er mede door kleine blessures voor gekozen om het olympisch kwalificatietoernooi te laten schieten en de voorbereiding bij Knack Roeselare aan te vatten. Volgens hem is deze situatie niet ideaal. “Natuurlijk is het niet evident dat we veel spelers missen tijdens een groot deel van de voorbereiding. Zeker omdat de ploeg ten opzichte van vorige jaren meer gewijzigd is. Verschillende spelers hebben ons team namelijk verlaten”.

Toch ziet de hoekspeler van Knack een voordeel tegenover de concurrentie. “We hebben namelijk het geluk een ploeg te hebben die door de jaren heen niet veel veranderd is, wat ervoor gezorgd heeft dat er in onze ploeg toch bepaalde automatismen zitten. Dat is zeker een voordeel ten opzichte van de andere clubs, waaronder grootste concurrent Maaseik. Daar is er meer veranderd gedurende de vorige seizoenen.”

Binnen een kleine maand begint het seizoen in België. Volgens Verhanneman wordt het zeker geen makkelijk jaar. “De verwachtingen zullen na ons fantastisch seizoen zeer hoog liggen wat ervoor zorgt dat er een bepaalde druk bij komt kijken om deze in te lossen. Op papier heeft onze kern ook wat moeten inboeten, zeker qua ervaring. Dat in combinatie met een atypische voorbereiding zorgt er voor dat het zeker een uitdagend seizoen wordt.” Onder andere uitblinker Pablo Kukartsev vertrok namelijk aan het eind van afgelopen seizoen.

Knack Roeselare opent zijn seizoen op 15 oktober tegen Decospan Volley Team Menen.