De derdejaarsstudenten Journalistiek trekken negen dagen lang door Servië en Bosnië en Herzegovina. Hannelore Spileers en Amy Van Parys houden jullie de hele reis op de hoogte. Dit was dag 1.

Uitslapen en uitgebreid ontbijten zat er op deze zaterdag bij ons, de derdejaars Journalistiek, niet in. Wij stonden namelijk om 7u30 met kleine oogjes op de luchthaven van Zaventem. Daar namen we het vliegtuig richting Belgrado, Servië.

Bij aankomst stond Alexander, een vriendelijke Serviër ons op te wachten met een autocar. Na een korte busrit kwamen we aan in ons hostel: ArkaBarka floating hostel. Zoals je al wat kan afleiden uit de naam, drijft ons verblijf op de Donau.

Nadat iedereen geïnstalleerd is in de kamers, was het tijd om de stad echt te verkennen. Op het Plein van de Republiek stond Jovana Travica op ons te wachten. Jovana woont in Belgrado, maar heeft enkele jaren in Vlaanderen gestudeerd. Hierdoor spreekt ze vlot Nederlands. We kregen van haar een twee uur durende rondleiding doorheen de oude stad. We sloten de eerste dag in stijl af met een gezamenlijk diner nabij de hostel.