Persoon hoopt een nieuwe wereldtitel in de wacht te slepen. ©Pixabay

Rond 23 uur lokale tijd gaat Delfine Persoon de ring in tegen de Amerikaanse titelverdediger Alycia Baumgardner in het Amerikaanse Fayetteville voor een nieuwe wereldtitel. De Amerikaanse verdedigt vanavond haar 5 wereldtitels in de gewichtsklasse supervedergewicht in twaalf ronden van twee minuten.

Delfine Persoon bokst op wraak

Vijf jaar geleden bokste ze als titelverdediger tegen de Ierse bokser Katie Taylor in Madison Square Garden. In een kamp die ze leek naar haar hand te zetten verloor ze uiteindelijk met het kleinste verschil. Na de wedstrijd was ze niet te spreken over de beoordeling van de jury. Persoon trok de keuzes van de jury ten zeerste in twijfel. Vanavond is de bokskamp in Amerika, tegen een Amerikaanse en met een voltallig Amerikaanse jury. Aan De Morgen wist ze te vertellen dat ze zelf oud en wijs genoeg is om te beseffen dat het waarschijnlijk met een knock-out zal moeten gebeuren als ze de kamp over de streep wilt trekken. “Boksen is en blijft een jury sport, het gaat er niet altijd even eerlijk aan toe wanneer de jury een beslissing moet nemen.” Toch hoopt Persoon dat het allemaal in alle eerlijkheid verloopt en de sterkste wint.

Wie is ‘The Bomb’ Alycia Baumgardner?

Een dertigjarige Amerikaanse afkomstig uit Ohio die haar bijnaam niet gestolen heeft. De bijnaam ‘The Bomb’ heeft ze te danken aan haar explosieve vechtstijl. In haar vijftien afgewerkte kampen heeft ze nog maar één keer verloren. Van die veertien overwinningen waren er maar liefst zes met een knock-out. Ze is een zeer besproken figuur in de bokswereld, op 16 augustus testte ze positief op anabole steroïden. Later is ze toch vrijgesproken door the Association of Boxing Commissions omdat haar B-staal verdwenen was. Daardoor ontstonden er uiteenlopende meningen in de bokswereld, velen verdachten haar dat ze er zelf iets mee te maken heeft.

De (voor)laatste kamp

Volgens Jeroen Sap, sportjournalist voor Focus & WTV zal dit haar laatste top wedstrijd zijn. “Ik denk dat er wel nog een laatste galawedstrijd zal plaatsvinden in België waar Delphine door de grote poort zal afscheid nemen, maar op het allerhoogste niveau zal ze niet meer aantreden”. De 460 000 gesponsorde euro’s worden als volgt verdeeld: 70 procent is voor de titelverdediger en 30 procent voor de uitdager, Persoon dus. Er ligt ook nog een winstpremie van 45 000 euro klaar. Het zou de kers op de taart zijn mocht ze vanavond haar 45ste profoverwinning binnenhalen en zo in alle schoonheid afscheid te nemen van het professioneel boksen na een fantastische carrière van meer dan vijftien jaar.