RWDM kreeg na STVV ook Club Brugge over de vloer, zo probeerden ze de goeie reeks verder te zetten na een indrukwekkende 3-0 overwinning van STVV. Ook club Brugge probeerde hun goede vorm verder te zetten en de top zes te doorbreken.

Stormloop van Club Brugge

Beide ploegen begonnen sterk en met een hoog tempo, beide creëerden kansen en komen voor doel. Toch trekt Club Brugge aan het langste eind door een goeie voorzet in de negende minuut vanop de linkerflank die Thiago makkelijk kon binnentikken. Maar hier bleef het niet bij, amper drie minuten na de eerste goal gaf doelpuntenmaker Thiago een assist met een lobje op Philip Zinckernagel die hem ook makkelijk kon binnentikken.

RWDM goed maar niet goed genoeg

Hoewel Club een grote voorsprong had uitgebouwd zakte de moed niet in de schoenen van RWDM, ze bleven druk zetten en kansen creëren. Zo kwam linksvoor Pathé Mboup van RWDM twee keer goed voor goal en hadden ze voor de vijfenveertigste minuut dubbel zoveel schoten als Club. Helaas vertaalde het goeie spel zich niet in doelpunten. Club had aan de andere kant meer geluk met een geweldige flits van Skov Olsen die de bal van buiten de zestien binnenschoot. De wedstrijd leek al gespeeld.

Heen en weer

Vijf minuten na de start van de tweede helft kreeg Club al direct een penalty toegekend na een rommelige fase in het strafschop gebied waarbij doelman Defourny naar de benen van Thiago greep.
De Penalty werkte Thiago moeilijk af met een hobbelig schot onder Defourny. Club Brugge wist de nul al meteen te verspelen nadat Camara het hoge verdedigen van Club afstrafte. Amper vijf minuten na de goal zat RWDM weer klungelig te verdedigen waardoor Club weer een penalty kreeg. Thiago kon deze niet binnenschieten maar kan met schoot met een gelukje de rebound binnen voor zijn hattrick en negentiende doelpunt in de Jupiler Pro League. Ook Vanaken zette zijn naam na zeventig minuten op het scorebord na een goeie voorzet van Zinckernagel.

Naar het einde van de match toe bleef Club alert en liet RWDM niet meer in de match komen. Zo springt club binnen de Top zes en staan op een voorlopige vierde plaats. RWDM kon na de tweede penalty niet meer in de match komen en blijft zo op de elfde plaats steken.