Crystal Palace en Brighton maken er een stevige match van met 7 gele kaarten. Een fout van Verbruggen en een magistrale kopbal van Welbeck zorgen voor een gelijkspel.

In de eerste vijftien minuten is het afwachten tussen de twee Engels teams. Crystal Palace zet hoog druk in eigen huis, maar Brighton & Hove Albion komt er vlot uit al voetballend. Ondanks dat ‘The Seagulls’ de bovenhand hebben duurt het tot minuut achttien voor we de eerste kans te zien krijgen. Het schot van Adingra binnen de zestien is te zwak om Dean Henderson in de problemen te brengen.

Ondanks dominant voetbal creëert Brighton geen kansen. Na balverlies van Adingra is het zowaar Crystal Palace met een schietkans. Mateta schiet van buiten de zestien. Verbruggen klemt gemakkelijk de bal. Hierna wordt de match steviger met veel duels.

Fout Verbruggen

Olise de ster van ‘The Eagles’ brengt zijn ploeg in de match door een paar mooie acties. Ayew en Gross versieren dan elk een kans voor beide ploegen, maar geen gevaar voor de keepers. De match lijkt op weg naar een doelpuntloze eerste helft. Tot dat Verbruggen een fout maakt in het uitvoetballen. De bal belant in de voeten van Olise die een sublieme voorzet tovert op het hoofd van Ayew. Hij kopt hem van dichtbij in het doel van Verbruggen. Zo staat het Londense team 1-0 voor wanneer de twee teams de kleedkamers induiken.

In de tweede helft zien we een betere match. De teams komen gretig uit de kleedkamers. Brighton voerde twee wissels door Welbeck en Buonanotte komen in het team voor Adingra en Baleba. Na een vijftal minuten in de tweede helft lijkt Brighton herboren. Het team neemt de match weer over. Ondanks dat Brighton nu wel kansen creëert blijft Crystal Palace vechten voor de 3 punten.

Sterke wissel

Pas in de 82ste minuut kan Danny Welbeck de ban breken voor Brighton. Na een goeie voorzet van Gross kopt Welbeck de bal met een prachtige curve in de rechterbovenhoek. Diezelfde Welbeck blijft vechten om het winnende doelpunt te scoren. In de 5 minuten extra tijd lukt het niet meer voor Brighton. Zij blijven teleurgesteld achter met een gelijkspel.