Stefano Borraccino (18) studeert Digital Arts and Entertainment aan Howest in Kortrijk. Als gepassioneerd fan van AS Roma droomt de goedlachse Italiaan ook van een carrière als voetbaltrainer.

“Ik game zelf regelmatig en daarom koos ik voor Digital Arts and Entertainment. Ik zou later graag sportgames helpen ontwikkelen en ik hoop dat deze opleiding me daarbij kan helpen. Ik wil graag zoveel mogelijk van de wereld zien en een buitenlands avontuur was dan ook een logische stap in mijn studentenleven. Het zijn mijn eerste maanden hier in België, maar voorlopig heb ik het hier heel erg naar mijn zin. Het is natuurlijk wel wat aanpassen omdat ik het leven in een hele grote stad (Rome) gewoon ben, maar iedereen is hier zeer vriendelijk en doordat bijna iedereen Engels spreekt, kan ik ook duidelijk met iedereen communiceren. Ik had voor mijn vertrek de sportdienst van de stad Kortrijk gecontacteerd en zo speel ik nu al enkele weken voor een plaatselijke voetbalploeg. Het viel me wel meteen op dat het er in Italië veel heviger aan toe gaat tijdens een wedstrijd. (lacht)

In Rome was ik ook jeugdtrainer, maar hier doe ik dat voorlopig nog niet. Ik denk dat het taalaspect iets meer voor problemen kan zorgen bij kinderen. Het is wel altijd al een droom van mij geweest om later voetbaltrainer te zijn op een hoog niveau. Indien ik na mijn studies toch niet zou verdergaan in de gamewereld, is een carrière als voetbaltrainer zeker een waardig alternatief.”