Archiefbeeld © Nils Bovijn

Max Verstappen behaalde zijn zestiende overwinning van het seizoen in de Grand Prix van Mexico-Stad. Nooit won iemand meer races in één seizoen. Lewis Hamilton en Charles Leclerc vervolledigen het podium. Thuisrijder Sergio Pérez moest al snel opgeven na contact met Charles Leclerc. De race werd opgeschrikt door een zware crash van Kevin Magnussen.

Ferrari had een goede kwalificatie achter de rug. Ze startten vanaf de eerste startrij. De wereldkampioen Max Verstappen kon nipt de poleposition niet pakken. De Nederlander had een betere start dan de beide Ferrari rijders. Een minder start voor thuisrijder Sergio Pérez. Na contact met Leclerc moest hij opgeven. Er was te veel schade aan de sidepod.

Een strategisch begin

Na een korte Virtual Safetycar, reed Verstappen weg van de concurrentie maar klaagde over zijn banden. Hij kwam vroeger binnen dan Ferrari en Mercedes. Maar hij bewees dat de Red Bull de dominante wagen is van het seizoen. Als een warm mes door het boter haalde hij de auto’s voor hem in. Bij Ferrari bleven ze bij hun plan om maar een keer binnen te komen voor vers rubber. In het middenveld was Lando Norris bezig met zijn inhaalrace. Na een mindere kwalificatie moest hij achteraan starten. Hij ging redelijk vroeg naar de harde band en maakte veel plaatsen goed.

Zware crash voor Magnussen

De race werd halverwege wedstrijd opgeschrikt door een zware crash van Kevin Magnussen. De achterwielophanging brak van de Haas van Magnussen en belande in de muur. Hij kwam zonder kleerschuren uit zijn bolide. Er was schade aan de Tecpro Barriere. Dat is het stootkussen die langs het circuit aanwezig is om de rijders te beschermen bij een zware crash. Omdat de schade moest gerepareerd worden, werd de rode vlag uitgehangen. Zonde voor Norris. Hij was net binnen gekomen voor vers rubber.

Verstappen autoritair van start tot finish

Na de rode vlag kwam de overwinning van Max Verstappen nooit in gevaar.  Verstappen schrijft zo geschiedenis. Hij verbreekt zijn eigen record van het meeste aantal overwinning. Hij heeft nu ook evenveel overwinningen als Alain Prost. Alleen Sebastian Vettel, Michael Schumacher en Lewis Hamilton staan nog boven hem. Hij evenaart ook het aantal podia in een seizoen.

Slecht weekend voor Aston Martin, goed weekend voor Alpha Tauri

Aston Martin kende een slecht weekend in Mexico-Stad. Beide wagens vielen uit wegens mechanisch problemen. Alonso werd ook nog beboet voor te snel te rijden in de pitstraat tijdens de rondes naar de grid. Het was een goed weekend voor Alpha Tauri. Ricciardo kwam als zevende over de streep. Zo gaf hij zijn team kostbare punten in het constructeurskampioenschap.