Mohammed Kasmi, in zijn Marokkaans café-restaurant La Creme aan de Menenpoort. © Gilles Vlieghe

Aan de Menenpoort in Kortrijk is deze zomer een nieuw eetcafé “La crème” geopend. Deze zaak wordt gerund door Mohammed Kasmi, een zelfstandige ondernemer met passie voor koken en cultuur. Mohammed Kasmi trekt dagelijks honderden klanten aan door de talrijke Marokkaanse delicatessen.

La Crème biedt een levendige atmosfeer voor gasten met tof personeel, kleurrijke zitplaatsen voor maximaal 150 mensen en een charmant terras langs de straatkant. Er is een breed assortiment van smakelijke ontbijtopties, tot hoogwaardige koffie, thee en verfrissende smoothies.

Vergelijkbare eetgelegenheid in Marrakesh

De eigenaar, Mohammed Kasmi, afkomstig uit het pittoreske Berkane in Marokko, vond zijn inspiratie voor La Crème in het betoverende Marrakesh, waar een vergelijkbare eetgelegenheid dezelfde naam draagt. Voor hem was de keuze eenvoudig vanwege de esthetiek van de naam. Ik heb geprobeerd het magische gevoel van de Marokkaanse cuisine voort te brengen in deze zaak”, vertelde Mohammed Kasmi.

Mohammed Kasmi, die al 20 jaar in België woont en momenteel in Rijsel verblijft, heeft zijn vrouw als chef-kok, terwijl hijzelf met een glimlach de gasten bedient. Hij voelt zich volledig op zijn gemak in zijn horecazaak en beschouwt het als een nieuwe en opwindende uitdaging. “Ons concept is redelijk uniek in de uitgestrekte regio rond Kortrijk”, merkt de eigenaar op.

Mohammed en Imad Kasmi aan het werk. ©Gilles Vlieghe

Aanbiedingen

Voor een voorgerecht kun je de harira- of bissara-soep met brood en olijfolie proberen. Mohammed Kasmi beschrijft ze als “powerfood”. La Crème biedt ook tajines aan, met keuzes zoals kip, vlees, groenten of kalfsvoet. Op vrijdagen kun je genieten van couscous, met opties voor kip of ander vlees. Daarnaast serveert de zaak een scala aan milkshakes en verleidelijke desserts, waaronder Marokkaanse Msemen-pannenkoeken en huisgemaakte tiramisu.

Het interieur van La Crème straalt een rustgevende en gastvrije sfeer uit. Een vaste klant prijst de plek als ideaal om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine, met vooral lovende woorden voor de uitstekende koffie. Bovendien kun je er gezelligheid vinden, want de zaak toont voetbalwedstrijden op televisie.

La Crème verwelkomt gasten zeven dagen per week, van 9u tot 23u. Naarmate de avond vordert, verandert de sfeer van een restaurant geleidelijk in een gezellig café.