KV Kortrijk maakt zondag de lastige verplaatsing naar het Dudenpark. Union scoorde in zijn laatste vijf competitiewedstrijden geen enkel doelpunt. Sinds de terugkeer van de Unionisten in de hoogste voetbalklasse hebben de Kerels geen enkele competitiewedstrijd gewonnen. Kunnen de troepen van Kortrijk coach Freyr Alexandersson na een magere 2 op 9 eindelijk weer eens winnen? Leuke bonus: bij winst kan KV Kortrijk over Union springen in de stand.

Twijfelend Union?

Na een reeks van vijf competitiewedstrijden zonder zege willen de mannen van Union coach Sébastien Pocognoli weer aanknopen met een overwinning. Coach Freyr Alexandersson geeft aan dat door de vele opeenvolgende wedstrijden dit nu het ideale moment is om Union te treffen. “Union zal gebrand zijn om de negatieve reeks te doorbreken, maar het is aan ons om te tonen waar Kortrijk voor staat. Het zelfvertrouwen van Union zal misschien wat lager liggen en dan moeten wij klaar zijn om toe te slaan.” 

Voor de clash van komende zondag kan Union niet rekenen op Henok Teklab. Ook bij Kortrijk zijn er enkele twijfelgevallen. Haruya Fuji is weer inzetbaar, maar voor Gilles Dewaele komt de match tegen Union hoogstwaarschijnlijk te vroeg. Brecht Dejaegere kan 90 minuten spelen, maar heeft een lichte verkoudheid.

Spitsenprobleem?

Het aanvalsduo Ambrose-Ferri heeft dit seizoen slechts 2 keer het net doen trillen. KV Kortrijk besloot een nieuwe spits, Roko Simic, te huren van het Engelse Cardiff City. De jonge Kroaat kan alvast mooie adelbrieven voorleggen. Hij wist bij het Oostenrijkse Salzburg zes goals te maken in 38 officiële wedstrijden. Cardiff besloot 2 miljoen te betalen voor de spits. Simic kon nog geen potten breken bij zijn nieuwe club en daarom heeft Cardiff besloten de jonge spits uit te lenen aan de Veekaa.

Tot slot vroegen we aan coach Alexandersson met welke speler hij graag zou samenwerken uit de Belgische competitie. “Ik zou kiezen voor Kévin Denkey. Hij is een balvaste speler met een neus voor doelpunten. Als we hem in ons team hebben, kunnen we hem met veel winst doorverkopen (lacht).”