© Maxime Arnolis

Op woensdag 25 september is het ondernemerscentrum in Kortrijk geopend na grondige renovatie aan zijn faciliteiten. Dankzij deze renovaties is het centrum nog beter uitgerust om ondernemers en organisaties uit regio Kortrijk te ondersteunen.

Het ondernemerscentrum is deel van het bredere ondernemingsnetwerk ’t Werkpand van POM West-Vlaanderen. Hun doel is om huisvesting en steun te bieden aan start-ups en gevestigde ondernemingen. Op deze manier creëren ze een stimulerende omgeving voor ondernemerschap in West-Vlaanderen.

Het centrum wil lokale ondernemingen ondersteunen door flexibele werkplekken, ruime vergaderfaciliteiten en grote ruimtes voor bedrijfsevenementen te installeren. Deze vernieuwde ruimtes hebben als doel om ontmoetingen en samenwerkingen tussen ondernemingen te stimuleren. Bij deze renovaties ligt er een sterke nadruk op het verbinden van ondernemers in een professionele, maar ook toegankelijke omgeving.

Toekomst

Hun toekomstvisie is het versterken van de interregionale economie:”We willen een omgeving creeëren waar West-Vlaamse, Waalse en Franse bedrijven en organisaties elkaar ontmoeten en versterken”, vertelt Algemeen Coördinator Alain Cnudde. Het hoofdkwartier van Eurometropool in Kortrijk vergroot ook de rol van het centrum in de samenwerking. “Het vernieuwde Ondernemerscentrum Kortrijk biedt niet alleen een moderne werk- en ontmoetingsplaats voor ondernemers, maar treedt ook op als belangrijke motor voor interregionale samenwerking”, Aldus Alain.