NARIAA in bos ©Aline Deruytter

NARIAA, een veelbelovende jonge jazzband uit België, is nog maar een jaar samen, maar hun muziek en drive beloven veel goeds. De vijf muzikanten, allemaal studenten van KASK in Gent met een passie voor jazz en improvisatie, treden zaterdag 28 september op in het gezellige eetcafé Damast in Kortrijk. “Onze pianist speelt er vaak, maar voor de rest van ons is het de eerste keer,” vertelt Eline, zangeres van de band. 

Hoewel ze nog niet veel optredens achter de rug hebben, hebben ze al hun weg gevonden naar enkele bijzondere locaties, zoals Archiduc in Brussel. Hun mix van jazz met popinvloeden geeft hen een uniek geluid. “We werken met improvisatie binnen een vaste structuur en laten ruimte voor spontaniteit,” legt ze uit. 

De groep is momenteel volop bezig met het afwerken van hun eerste EP, zonder dat er al een naam vaststaat. Het proces is intensief, vooral omdat ze dit combineren met voltijdse studies. “Een band leiden kost meer tijd dan je zou denken. Het gaat niet alleen om muziek maken, maar ook om jezelf verkopen. Dat is een grote uitdaging,” zegt Eline. 

Ondanks de druk blijft hun liefde voor muziek centraal staan. Een van hun mooiste momenten was tijdens een late avondsessie in de studio, waar ze een nummer in één take opnamen, precies toen het begon te bliksemen en donderen buiten. “De sfeer paste perfect bij het nummer. Dat was echt magisch.” 

Met invloeden van artiesten als Hiatus Kaiyote en Gretchen Parlato kijkt NARIAA hoopvol naar de toekomst. Ze willen vooral meer spelen en hun muziek verder laten evolueren: “Wat voor ons het belangrijkste is, is muziek maken en hiervan genieten,” zegt de frontvrouw. 

Voor wie zin heeft in een avond vol verrassende jazz met een moderne twist, is hun optreden in café Damast alvast een aanrader.