Liefde kent geen grenzen. ©Pexels

Na elf jaar samen en vijf jaar huwelijk straalt de relatie van Eline (29) en J.P. (40) nog steeds kracht en stabiliteit uit. Ondanks het leeftijdsverschil van 11 jaar vonden ze elkaar in een uniek liefdesverhaal, dat begon in het bruisende uitgaansleven van haar studententijd. We spraken met Eline over hun ontmoeting, het leven als koppel en hoe hun leeftijdsverschil een rol speelt in hun dagelijks leven.

Door Anne-Laure Debosschere

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

“Ik ontmoette J.P. toen ik 19 was, tijdens een avondje uit terwijl ik aan de universiteit studeerde. Hij was daar met een groep vrienden en we raakten aan de praat. Daarna zijn we via facebook terug in contact gekomen. Een maand later ben ik hem gaan opzoeken in Engeland, waar hij woonde. Dat leidde tot een anderhalf jaar lange afstandsrelatie. Uiteindelijk ben ik naar Engeland verhuisd om bij hem te zijn.”

Wat trok je aan tot hem?

“Zijn Engels accent, absoluut! Ik heb zelf ook een tijdje in Engeland gewoond dus dat voelde meteen vertrouwd. Daarnaast was hij ook heel vlot in de omgang en het klikte meteen. Het was alsof we elkaar al jaren kenden.”

Jullie hebben een leeftijdsverschil van 11 jaar. Stond je daarbij stil of was dat onbelangrijk?

“Ik heb even getwijfeld aangezien ik 19 was en hij 30 wanneer we elkaar ontmoetten, maar daar zijn we snel overheen gekomen. Het vormde nooit echt een probleem. J.P. is jong van geest, dus ik merk het verschil eigenlijk niet.”

Hoe reageerde jullie familie en dichte omgeving op jullie relatie?

“Ik was wel nerveus omdat ik niet wist hoe ze zouden reageren. Ik ben bijvoorbeeld ook jonger dan zijn jongste zus maar iedereen reageerde gelukkig positief. Beide families waren blij voor ons, vooral omdat ze ook zien hoe gelukkig we zijn.”

Hebben jullie al dingen van elkaar geleerd in deze relatie?

“Zeker wel! Toen ik net afstudeerde had ik nog geen werkervaring terwijl J.P. al volop aan het werk was. Hij heeft me echt geholpen met mijn eerste stappen in het werkleven. We zijn ook elkaars rustpunt; als hij het moeilijk heeft kan ik hem kalmeren, en andersom. We vullen elkaar perfect aan.”

Denken jullie al na over de toekomst?

“Op dit moment denken we hier niet echt over na. We hebben onlangs samen een appartement gekocht en dat is voorlopig ons grootste project. Een kinderwens is er nog niet maar wie weet wat de toekomst brengt.”