Dortmund verliest van Bayern München ©Brent Wouters

Op deze negende speeldag in de Duitse Bundesliga stond een topaffiche op het menu tussen Borussia Dortmund en FC Bayern München. Afgelopen week kreeg Bayern nog een flinke dreun van derdeklasser Saarbrücken. Vandaag konden ze in het Signal Induna Park makkelijk winnen van hun grote rivaal in ‘Der Klassiker’.

Voor de aftrap van Bayern München zat de sfeer er goed in bij de supporters van Borrusia Dortmund. In de laatste tien duels tegen Bayern in de Bundesliga verloor Dortmund negen keer en konden ze één keer gelijk spelen. Hier wilden ze dan ook een einde aan maken.

De wedstrijd was nog geen drie minuten bezig en de eerste corner werd uitgedeeld aan de Duitse flankspeler Leroy Sané van Bayern. Deze kon een mooie voorzet geven richting het hoofd van Upamecano. De Fransman kon de bal makkelijk binnenkoppen voorbij het doel van Kobel (BVB). Schlotterbeck, de Duitse verdediger van Dortmund, was de man die in de fout ging bij dit doelpunt door zijn man niet te dekken.

Nog geen zeven minuten later en Bayern München zette alweer een snelle aanval op vanaf de eigen zestien. Goretzka speelde de bal richting de flanken waar Sané al klaar stond. Hij nam de bal perfect aan en zette vaart richting het doel van Dortmund. Nadat hij de defensie van de thuisploeg makkelijk kon passeren gaf hij een lage voorzet richting de Engelse topspits Harry Kane. Hij kon de bal er simpel inleggen. Na tien minuten in de eerste helft moesten de fans van Dortmund al aankijken hoe hun ploeg 0-2 achterstond.

Verder in de eerste helft waren er nog twee belangrijke kansen voor Harry Kane en Leon Goretzka. De eerste grote kans van Dortmund kwam er pas op het einde van de eerste helft vanuit een voorzet van Marco Reus richting de Nederlandse flankspeler Donyell Malen. Hij legde de bal net over het doel van Neuer.

De tweede helft werd voornamelijk terug gedomineerd door de uitploeg. Er waren een aantal kansen voor Dortmund maar Neuer en co konden telkens spelers zoals Reus en Nmecha makkelijk afstoppen. Verder waren er nog een aantal doelpunten voor de uitploeg maar werd er afgefloten voor buitenspel.

In de zeventigste minuut kwam de beslissing van de avond. Musiala en Coman (beide Bayern) konden een mooie aanval opzette vanuit een één-tweetje richting Kane. De Engelsman scoorden efficiënt de 0-3 door de bal in de linkeronderhoek te leggen. Kane scoorden meteen twee keer in zijn eerste derby tegen Borussia Dortmund.

In de tweeënnegentigste minuut zette Kane de kers op de taart van zijn avond door een hattrick te scoren. Een snelle aanval kon hij efficiënt afwerken en de 0-4 stond officieel op het bord.

Door deze overwinning van Bayern München komen ze op een tweede plaats terecht in de Bundesliga met een achterstand van twee punten op leider Bayer Leverkusen. Dortmund strandt op de vierde plek met zeven punten achterstand.