© pixabay

We zitten nog altijd volop in de week van het WK wielrennen in Zurich. Deze namiddag mogen de beloften mannen strijden om de wereldtitel. Wij blikken nog een laatste keer vooruit en schatten de kansen in van onze favorieten Segaert en Widar met Sander Cordeel, hun trainer bij Lotto-Dstny .  

PARCOURS 

De beloften hebben in totaal 173,6 kilometer af te leggen met afsluitend vier lussen op de lokale ronde in Zurich. De beklimmingen van Zürichbergstrasse en de Witikon bieden zeker mogelijkheden aan om de koers vroeg open de breken. Dat gecombineerd met het rijkgevulde deelnemersveld zou voor spektakel moeten zorgen.  

FAVORIETEN 

De meeste blikken vallen op thuisrijder Jan Christen, die dit jaar al drie overwinningen behaalde bij de profs. Daarnaast staat Joseph Blackmore, het Britse toptalent dat dit jaar nog de Ronde van de Toekomst won. Zij moeten zeker ook rekening houden met mannen als Isaac del Toro (MEX), Antonia Morgado (POR),Davide de Pretto (ITA), Pablo Torres (SPA) en Tibor Del Grosso (NED).  

WAT KUNNEN DE BELGEN 

Ook België staat met kanshebbers aan de start. De selectie luidt: Alec Segaert, Robin Orins, Junior Lecerf, Emiel Verstrynge, Aaron Dockx en kopman Jarno Widar. “Jarno is in heel goede vorm en hoopt mee te kunnen strijden om de titel”, zegt Cordeel. “Hij heeft na de teleurstelling van de laatste dag in de Ronde van de Toekomst snel de knop om kunnen draaien en staat met veel ambitie aan de start. Ook Alec is normaal in bloedvorm. Hij trapt echt enorme waardes op training. Daarom was de teleurstellende vijfde plaats van Segaert in de tijdrit ook voor ons een verassing.”  

Sinds Eddy Merckx 60 jaar geleden is er geen enkele Belg in geslaagd de wereldtitel bij de beloften te pakken. Dit jaar zou daar dus weleens verandering in kunnen komen.