Lieven Tomme zijn foto Licht In De Duisternis hangt in OC Marke © Zico Boudrez

Lieven Tomme (64) won de fotowedstrijd van OC Marke met Licht In De Duisternis en Skate-Acro. Toen hij twaalf jaar was, kreeg Lieven zijn eerste camera. Toch begon hij pas vijf jaar geleden intensief met fotografie. Sindsdien is hij gebeten door het vak.

“Ik ben bij fotografie terechtgekomen omdat diverse kanalen het propageerden, onder andere de stadskrant en online. Het is vooral de stadskrant die me overtuigde om de camera op te pakken. Toen ontdekte ik dat fotografie mijn ding is. Het werd een passionele hobby.” Tegenwoordig neemt Lieven regelmatig deel aan wedstrijden. Toen hij zag dat er een fotowedstrijd was in zijn thuisstad, moest hij niet lang nadenken. “Mijn huis hangt vol met mijn werken, de keuze voor de foto’s waren daardoor niet zo moeilijk.”

“Mijn doel met fotografie is emoties teweegbrengen bij mezelf, maar vooral ook bij anderen. In mijn werken zoek ik schoonheid bij iedere blik die ik er opwerp, dan weet ik dat mijn foto geslaagd is.” Die schoonheid vindt Lieven vooral in zwart-witfotografie. Hij speelde met licht en dat gebruikte hij ook voor zijn winnende foto’s. “Op basis van wat ik instuurde, verwachte ik een goede kans te maken om te winnen.”

Door jaren ervaring leerde hij iets zeer belangrijk. “Om een goede fotograaf te worden, moet je je eigen ding doen. Maak foto’s van wat je graag ziet, dan komen de resultaten vanzelf.”

Het tweede werk, Skate-Acro, op de muren in OC Marke. © Zico Boudrez