Tiny house©Pexels

Lilou (14) liep twee jaar geleden een complete dwarslaesie op, een afknelling van de zenuwen in het ruggenmerg, bij een auto-ongeluk. Ze raakte verlamd tot aan haar middel. Het huis waar ze woont, was niet rolstoeltoegankelijk. Haar ouders gingen op zoek naar een oplossing. Pieter en Aïssa kwamen op het idee van een tiny house. “Lilou’s stekje is volledig aangepast aan haar wensen.”

Zoë Van Doorne

Tijdens een vakantie in Zuid-Afrika raakte Lilou verlamd door een auto-ongeluk. Een complete dwarslaesie veranderde haar leven. Eenmaal thuis, na een lange revalidatie in het UZ Gent, was het voor Lilou niet makkelijk om thuis opnieuw haar weg te vinden in een rolstoel.

Pieter en Aïssa, de ouders van Lilou, gingen op zoek naar alternatieven om het huis opnieuw toegankelijk te maken. De oplossing moest snel komen, want Lilou was genoodzaakt om op de benedenverdieping van de woning te leven. Pieter en Aïssa kwamen in contact met het bedrijf Ark Shelter. Ark Shelter is gespecialiseerd in het bouwen van tiny houses, een initiatief dat de laatste jaren aan populariteit wint, aangezien het een duurzaam verhaal is.

“We lieten de woonunit voor Lilou in onze tuin plaatsen. Het was een all-in-one project waarbij onder andere de elektriciteit en het sanitair meteen werden geïntegreerd. Voor Lilou was dit een verademing. De unit werd geplaatst en diezelfde avond had Lilou opnieuw haar eigen plekje.” Lilou’s woonunit is volledig afgestemd op haar noden, zo beschikt ze nu over een aangepaste badkamer en stopcontacten op bereikbare hoogte.

“Leven in een tiny house is compact, maar het voordeel is dat de unit verplaatst kan worden van locatie, mocht Lilou zelfstandig gaan wonen. Er is ook de mogelijkheid om verder aan de unit te bouwen. Lilou heeft nu eindelijk opnieuw haar eigen plekje.”