©https://vliegjemetonsmee.be/

Twee kandidaten van de CD&V in Wevelgem lanceren vandaag hun eigen online computerspel. Schepenen Stijn Tant en Kevin Defieuw bedachten dit spel om jongeren naar de stembus te krijgen.

“Doordat er geen stemplicht meer is, beslissen veel jongeren om niet meer te gaan stemmen”, zegt schepen Kevin Defieuw. De partij CD&V 8560 wil met het computerspel jongeren overhalen om toch te gaan stemmen. “Jongeren kijken niet meer naar de verkiezingsborden of affiches langs de straat. Via het computerspel hopen we dat jongeren toch kennis maken met onze mensen en standpunten.”
Wanneer je op de website vliegjemetonsmee.be komt, kan je kiezen tussen twee piloten namelijk Stijn Tant of Kevin Defieuw. Daarna kies je een van de startluchthavens en dat zijn de drie deelgemeentes: Wevelgem, Moorsele en Gullegem. Met het vliegtuig kan je dan vrij vliegen in de gemeente en verzamel je luchtballonnen. Met die ballonnen kom je meer te weten over wat we afgelopen legislatuur gerealiseerd hebben en wat er nog gepland staat.

Michiel Moerman van de partij N-VA Wevelgem zegt dat CD&V de gemeenteraadsverkiezingen niet mag zien als een spel. “De verkiezingen gaan om het belang van de burger en wat er met hun geld gebeurt”, zegt Michiel. Anderzijds vindt hij het wel een goed idee dat er alternatieven zijn om campagne te voeren. N-VA blijft huis aan huis gaan met folders, maar investeren meer en meer in online campagnes via sociale media.