Club Brugge wint met 3-0 tegen KV Mechelen

Op speeldag tien in de Jupiler Pro League stonden Club Brugge en KV Mechelen lijnrecht tegenover elkaar. Bij de thuisploeg keerden Lang en Buchanan terug in de wedstrijdkern na blessures. Bij KV Mechelen speelden Storm, Verstraete, Vanlerberghe en Bolingoli tegen hun ex-ploeg.

Bij de start van de partij waren het de bezoekers uit Mechelen die het felst begonnen. Na één minuut mocht Mignolet al redding brengen op een poging van Nikola Storm. Daarna nam Club Brugge de regie vrij snel in handen. Een bedrijvige Jutglà en Nusa zorgden voor de meeste dreiging.

De vele aanvalsgolven van Blauw-Zwart leverden weinig gevaar op. Een alerte Coucke hield de uitploeg telkens recht. Tien minuten voor het einde van de tweede helft was het dan toch raak voor Club Brugge. Sowah zette zich goed door in de zestien en kon de bal tot bij Jutglà spelen. De Spaanse scherpschutter aarzelde even, maar schoot de bal daarna onhoudbaar voorbij Coucke. 1-0 voor Club Brugge, ook meteen de ruststand.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. KV Mechelen kroop in een egelstelling en liet Club Brugge komen. Het was opnieuw Nusa die de meeste dreiging liet optekenen, en bij een van zijn dribbels ging hij neer vlakbij de zestien van KV Mechelen. Eduard Sobol ging achter de bal staan en krulde de bal voorbij doelman Coucke. Al na tien minuten in de tweede helft lijkt het vervolg na de dubbele voorsprong een maat voor niks.

Daarna was het Mechelen die de bal wat opeiste, maar echte dreiging vloeide daar niet uit voort. Enkel Schoofs kon nog twee keer dreigen via een afstandsschot, maar Mignolet moest niet meer tussenbeide komen. Aan de overkant stonden Buchanan en Lang inmiddels tussen de lijnen. De flankaanvallers keren terug uit blessure en waren duidelijk gebrand op een geslaagde comeback.

Het was die eerstgenoemde die zijn comeback het meeste in de verf kon zetten. De Canadese snelheidsduivel scoorde eerst, maar dat doelpunt werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Even later mocht de Canadees wel juichen bij de 3-0. In de laatste minuten was de drive bij beide ploegen gaan liggen, waardoor de confrontatie eindigde op een 3-0 zege in het voordeel van Club Brugge. Malinois gaat huiswaarts met lege handen en een 1/6.