Bron: Pixabay

Zuid-Korea verovert het scherm

Vanaf 11 tot 22 oktober kunnen de filmliefhebbers opnieuw terecht bij de 49ste editie van Film Fest Gent. De organisatie richt zich dit jaar op Zuid-Korea, waar de filmindustrie de laatste jaren een enorme boost heeft gekregen. Wij gingen op zoek naar de meest populaire Zuid-Koreaanse films en series.

De Zuid-Koreaanse films zijn populairder dan ooit en nemen een als maar grotere plek in de filmwereld in. Daarom geven wij een overzicht van de films en series die je absoluut gezien moet hebben.

1. Parasite

Deze film bespreekt de familie Kim. Ze hebben het niet breed en moeten alles op alles zetten om rond te komen. Wanneer de familie in de luxueuze villa van hun werkgever verblijft, houden ze een groot feest. Tijdens hun wild feestje, merken ze plots een vreemde gang op. In die gang treffen ze een man aan die daar al jaren verstopt zit. Het betreft de man van een oud-werkneemster die de familie om hulp smeekt. Om te weten of de familie Kim de man hulp biedt en hoe de film verder verloopt, kun je ontdekken op het streamingsplatform Netflix.

Parasite van Joon-ho doet het al vanaf zijn ontstaan erg goed en was destijds één van de meest bekeken films op Netflix. In 2020 was de film de grote winnaar van de Oscars.

2. Carter

In deze film speelt een voormalig CIA-agent met geheugenverlies de hoofdrol. Zijn naam is Carter. Een dodelijke pandemie breekt uit die de Verenigde Staten en Noord-Korea verwoest. Carter wordt twee maanden na de start van de pandemie wakker in een gedemilitariseerd gebied. Wanneer hij wakker wordt, herinnert hij zich niets meer van zijn verleden. Met een dodelijke bom in zijn mond, een geheimzinnig apparaat in zijn hoofd en een stem die hem zegt dat hij niet gedood mag worden, probeert hij een belangrijke operatie uit te voeren.

Deze film van Jung Byung-gil is sinds augustus 2022 te zien op Netflix.

3. Squid Game

Squid Game was eind vorig jaar een echte hype. De serie was erg populair in meerdere Europese landen en Azië. Squid game is eigenlijk een afvallingsrace waarbij de deelnemers in geldnood verkerende burgers zijn. Zij moeten zes simpele spelletjes spelen en de winnaar zou miljoenen verkrijgen. Dit lijkt dus een vrolijke serie over een spellenprogramma, maar niets is minder waar. Zo worden de afvallers van het spel direct na hun afvalling afgeknald. Daarna verdwijnen ze in de verbrandingsoven.

Door het succes van het eerste seizoen is beslist dat er ook een tweede seizoen komt. Wanneer het tweede seizoen uitkomt, is nog niet bekend. De fans van de serie wachten ondertussen in volle spanning af.

4. Crash Landing On You

Tot slot besteden we nog aandacht aan Crash Landing On You. Een serie die vooral gekend is bij K-drama fans en ook fans van romantische films zal bekoren. De serie vertelt het verhaal van een succesvolle zakenvrouw. Zij heeft een lijn van extreme sportkleding die ze zelf ook geregeld uittest. Wanneer ze aan het paragliden is, komt ze terecht in een tornado, die haar dwingt om een noodlanding te maken. Na de landing heeft ze al snel door dat ze in een gedemilitariseerd gebied terechtgekomen is. Dat is een bufferzone, die zowel langs de Noord- als Zuid-Koreaanse kant streng bewaakt wordt. Op het moment dat een legerofficier haar hulp probeert te bieden, vlucht ze naar Zuid-Korea. Wanneer ze één van de eerste dorpen bereikt, blijkt dat ze de verkeerde kant is opgelopen en in Noord-Korea zit. Alsof het lot ermee gemoeid is, loopt ze de legerofficier opnieuw tegen het lijf. Opnieuw zet hij alles in het werk om de zakenvrouw te helpen. Of dit ook zal lukken, kunt u ontdekken op Netflix.